2006-09-30

In the Beginning



In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God. The same was in the beginning with God. All things were made by him; and without him was not any thing made that was made. In him was life; and the life was the light of men. And the light shineth in darkness; and the darkness comprehended it not. In the Beginning God also created the Astronaut and that was the true Light, which lighteth every man that cometh into the world.

Andra bloggar om: , , ,

2006-09-29

Gå mot strömmen



Att våga gå mot strömmen är ingen speciell egenskap som man kan förvärva. Antingen gör man det eller så låter man bli. Ofta låter man bli att framföra sin uppfattning av rädsla eller bekvämlighet. Det blir enklast så. Det är dumt att ställa sig på barrikaderna eftersom risken att bli skadeskjuten nog är större där än om man håller käften eller i värsta fall låter sig anpassas. Håller du med så kan du gå vidare till den här bloggen så kanske du ändrar åsikt :-)

Andra bloggar om: , ,

2006-09-28

Herr Alf Svensson



Att Alf Svensson nu får pryda min blogg är ett sätt för mig att reagera mot regnbågsbloggen Walentines Värld. Jag blir jävligt upprörd över när människor som jag i vanliga fall anser vara kloka och förståndiga uttalar sig på ett grovt och förödmjukande sätt mot Kristdemokrater i allmänhet och Alf Svensson i synnerhet. Det Walentine skriver i sin blogg tangerar det riktigt svinaktiga. Men det som nog allra mest stör min nattsömn är att fler än åtskilliga i gayvärlden verkar tro att just deras frågor är de allra mest viktiga samtliga politiker har att hantera

Andra bloggar om: , ,
.

2006-09-27

Pensionerad Göran



En del känner nog skadeglädje över att Göran Persson nu kommer att lämna det politiska slagfältet och bli pensionär. Det gör i alla fall inte jag eftersom jag mer ser den politiska arenan som en fotbollsmatch. Så som alla vet kan det förlorande laget komma igen till nästa match. Se bara på Hammarby. Först de skamliga händelserna i matchen mot Djurgården och nu senast segern mot AIK som även den slutade med kravaller och upplopp. Det är publiken som bestämmer standarden.

Göran Persson har nog gjort sitt allra bästa, utifrån hans vision om en bättre värld, även om det mot slutet blev rätt segt. Men som slaven på triumfvagnen säger jag till Alliansen: ”Kanske var det mer Perssons brister och inte Er förträfflighet som gav Er segern” Gamla klokskaper behöver inte vara sämre än nya. Som den här om omorganisation ...

Vi tränade hårt, men varje gång som vi började få fungerande grupper skulle vi omorganiseras. Jag lärde mig senare i livet att vi är benägna att möta varje ny situation genom omorganisation och också vilken underbar metod detta är för att skapa illusionen av framsteg medan den bara åstadkommer mer kaos, ineffektivitet och demoralisering.
Gaius Petronius (död 60 e Kr)

Andra bloggar om: , ,

2006-09-26

Nu är väntans tid



Nu är alla de stora övergripande siffrorna från valet klara. Alliansen tar över makten och härligheten. Men fortfarande återstår det en hel del jobb. Bland annat finliret med alla de namn som förkryssades. Många fritidspolitiker och alla deras anhängare ute i kommunerna går i väntans tider och får nog tyvärr vänta ytterligare en vecka eller så innan det totala valresultatet är klart. Och jag väntar med dem :-)

Andra bloggar om: , ,

2006-09-18

Valresultatet 2006



Kungen är Svea Rikes ”förste medborgare”. Han har rösträtt som alla andra men tillhör de 1.241.593 som inte röstade i år. Fast han smiter inte från sitt ansvar. Han avstår från sin rösträtt av andra skäl. Som det här med att inte påverka andra politiskt eller lägga sig i politiken.

Totalt har denna blogg tills idag på morgonen haft 345 unika besökare sedan den 6 september 2006. I genomsnitt har det varit 27 besökare varje dag. Inte så värst mycket kan man tycka. Men kanske har någon enda av dessa besökare ändå fått en annan syn på Kristdemokraterna än de tidigare hade och i så fall har bloggen fyllt sitt syfte. Med dessa ord vill jag tacka för intresset. Mvh // Kristdemokraten Max Hobstig

Kristdemokrater som vill veta vilket betyg valrörelsen och de själva fått hänvisas till inlägget Valarbetet avslutat två datum ner på sidan!!

Andra bloggar om: , ,

2006-09-17

Valdagen året 2006



Nu har jag varit och röstat. Det var ingen som försökte hindra mig. I Sverige kan man gå och rösta utan att riskera vare sig liv eller hälsa. Det var inga beväpnad gäng som åkte omkring i bilar och försökte hindra oss som var på väg till vallokalerna. Sen när jag kom fram till skolan där man skulle rösta så var det folk från olika partier som stod och småpratade. Det kom fram en dam från Sveriges största parti och pratade. Hon försökte inte övertala mig att gå därifrån eller hota mig. Innan jag gick in i vallokalen kramade vi varandra trots att vi röstade på olika partier. Det är något rätt märkligt, det här med att få rösta. Uppskattningsvis på en höft är det väl kanske närmare eller över en miljard människor på det här jordklotet som faktiskt riskerar att bli både slagna eller dödade om de vill utnyttja sin rätt att gå och rösta. I Sverige får man rösta på vilket parti man vill. Det är något att tänka på och aldrig glömma. Alla har en röst oavsett om vi är man eller kvinna!

Andra bloggar om: ,

2006-09-16

Valarbetet avslutat



Nu när allt slit i valrörelsen inför 2006 års val är slut, skall jag göra några avslöjanden som kommer att muntra upp några och göra andra snopna. Jag tänker rangordna några kristdemokrater som betytt mest för mig i mitt politiska värv. Först vill jag nämna Bror Stefensson, som är den mest ödmjuka man jag någonsin mött i livet, en aktningsvärd gammal man med en helt bedövande kunskap och erfarenhet. Å andra sidan är Stefan Attefall min politiska ikon, den vackraste bilden Gud klätt min politiska himmel med. Men viktigast av alla har Alf och Ewa Samuelsson varit. Alf, därför att han gav mig sitt stöd när ingen annan gjorde det. Men framför allt för att Alf och jag alltid haft samma slags humor (trots att han är Djurgårdare) och alltid har skrattat åt samma dumheter och Ewa för att hon tog över en viktig uppgift som jag inte hade förmåga att ro iland, men mest för att hon under så lång tid var mitt bollplank och mitt stöd i både tid och otid. I eftertankens kranka blekhet måste jag nu allra sist nämna Bertil Fredriksson som var min mentor under så många år. Utan Bertil hade jag inte varit någonting. Tack alla, för att ni funnits och alltid kommer att finnas!

Det är alltid spännande att komma till ett nytt sammanhang och träffa nya människor som man inte vet ett enda dugg om. Är man som jag från Stockholm så är det lätt att hamna i märkliga situationer om man flyttar till Småland. Helt klart är att om man nu har Mjölner hängande runt halsen så är man fritt byte för en del stollar som inte drar sig för att antyda rasistiska förtecken eller att man saknar moral. Nu säger väl detta mer om dessa stollar än om mig, vilket bör kunna intygas av följande länk till mitt brev till en jude som överlevde förintelsen.
Bevet till juden Emerich Roth

Oavsett om valrörelsen varit lysande så har alla möten med Smålands Jerusalems kristdemokrater varit så helt enastående roligt att det blir dessa möten som jag mest och bäst kommer att minnas. Från de allra minsta små myrflitiga valarbetare ända upp till kommunalrådet Acko Ankarberg, har dessa möten blivit något att spara i minnets garderob ända tills den dag jag hamnar på Hemmet för Gamla. Sen får vi se :-)

Det är många av Smålands oförlikneliga kristdemokrater jag vill sätta namn på. Men god uppfostran säger mig att jag bör avstå eftersom det alltid finns risk att glömma någon. Dock, ett namn kan jag kosta på mig och vill samtidigt tacka denna makalösa dam för gott jobb trots att feberfrossa slog henne till marken i slutspurten. Ewa Nilsson skall ha en eloge för sitt stora engagemang och sin trogna lojalitet. Jag vet hur hon har haft det som lagledare. Jag vet det bättre än de flesta.

Andra bloggar om: ,

2006-09-15

Pensionera Persson



Göran Persson har förlorat sin förmåga att navigera. Nu är han värre än kapten Flint någonsin var när han var som värst. Persson har stått vid rodret allt för länge. Nu är det dags att be honom gå iland för gott. För nog är det väl så, att en kapten som inte längre kan ta en höjd med sextanten har gjort sitt på bryggan. Manskapets ständiga oro för sina familjer har kapten helt struntat i och han har gjort livet surt för de befarna i besättningen som inte kunnat utnyttja sin lediga tid med att få tjäna en extra slant på sina makraméarbeten. Själv har kapen Göran Persson personligen skott sig på allas bekostnad och brutit alla regler som av gammal hävd gällt på fartyget. Nu är det dags att mönstra av!

Andra bloggar om: , ,

2006-09-14

Alla dessa ideella



Om man söker på ideellt arbete ger det ungefär 272.000 träffar på Google. Om man i stället knappar in "ideellt arbete" arbetslös så ger det cirkus 15.600 träffar på samma sökmotor. Av detta kan man nog dra slutsatsen att ideellt arbete inte är en lätt uppgift. De ideella insatserna är omgärdade av lagar och paragrafer vilket i sin tur måste innebära att det för den arbetslöse eller sjukskrivne som vill finna ett sammanhang i sin tillvaro nog finns en uppenbar risk för att samhället vidtar olika straffåtgärder för att stoppa ity, om det vill sig illa.

Nu skulle man kunna dra en ny slutledning av rådande läge; Att det drabbar alla lika demokratiskt rättvist! Men så är det naturligtvis inte eftersom benägenheten att arbeta ideellt är mer förekommande bland folk med en kristen eller andlig förankring än hos dem som inte har några funderingar alls om tillvarons yttersta märkvärdigheter.



Att vara ideell är inget att rekommendera om man är arbetslös eller sjukskriven. Å andra sidan finns det ett undantag som gäller vare sig man är det ena eller det andra. Under valtider är det okey att vara en ideell även om man tillhör de tärande i samhället. Och man kan inte annat än häpna av glädje när man ser alla dessa människor som ideellt sliter för sina partier i valstugor och annorstädes för att synliggöra sina drömmar om en bättre värld. För det är min sanna övertygelse, att alla dessa små partimyror gör allt vad de kan för att göra den här världen lite bättre. Om detta kan det aldrig råda något som helst tvivel om eftersom drömmar är drömmar och verklighet något annat!

Andra bloggar om: ,

2006-09-13

Ung i Svears Rike



Det var inte lätt att vara ungdom för 100 år sedan. Det är inte lätt att vara ungdom idag heller. Jag tror inte att våra krav på ungdomar har förändrats speciellt sedan den tid då farfar stod vid gärdsgården och flörtade med grannbondens lilla piga. Kraven var svåra då och de är minst lika svåra idag. Den enda skillnaden är att kraven är annorlunda idag mot för 100 år sedan. Mycket annorlunda.

På farfars tid skulle de unga arbeta i sitt anletes svett tills de stupade av trötthet eller av bruten rygg eller knäckta för evig tid. Idag skall de unga välja parti och politik och fatta beslut om sådant de egentligen inte har förmåga att sätta sig in i eftersom allt har sin tid och allt tar sin tid. Tiderna förändras men mönstret går igen. Verkligheten ser ut som den gör och vi vuxna hänger på. Vi anpassar oss och kräver att ungdomarna skall ta ställning och rösta på oss. Men visst vore det gott för en mopedman som jag, att veta att de som ännu inte hunnit sätta sig in i det politiska sammelsuriet valde just det jag har valt.

Andra bloggar om: , ,

2006-09-12

2 gamla kamrater



Av alla de kristdemokrater jag mött i livet så är det få som lämnat så djupa spår i mitt minne som Folke och Kerstin. Båda så lysande i sitt politiska engagemang men ändå så helt diametralt olika. Som ler och långhalm. Kerstin var Kristdemokraternas lokalavdelning i stadsdelen Skarpnäcks förste ordförande och Folke blev hennes efterträdare.

Folkes ansträngningar för att synliggöra behovet av en bättre och en mer hållbar förvaltning av vår gemensamma miljö är mer än välkänd och Kerstins genuina engagemang för de allra svagaste, de som går på sina knän i tillvaron, är lika väl dokumenterad. Två sanna människor!

Folke var tung akademiker med miljön som sakkunskap. "Kerstin var autodidakt med en rätt så ovanlig levnadshistoria som följer: Kerstin började som en sockerkaksbakande hemsamarit. Sedan skulle hon bli textillärare, men hoppade av efter halva utbildningen för att gå en kontorskurs. Ett par år senare blev hon byråassistent på Stockholms Stadsbyggnadskontor för att några år senare bli självaste direktörens handsekreterare och projektledare. Sen försvann direktören med sin sekreterare och blev chef på Stockholm Information Service i stället. Efter ett par år stack direktörens sekreterare och blev byrådirektör på Kammarkollegiet. Där blev hon några år. Så blev hennes gubbe sjuk och hennes hund helt yr i huvudet. Då rymde hon med hela sin familj till en helt okänd plats på jorden. Så nu är hon väl bara husmor som tar hand om sin man trots att hennes gubbe borde blivit relativt kurant och hunden blivit helt klar i huvudet efter allt ståhej på slutet."

Andra bloggar om: , ,

2006-09-11

Valstuga på 4 hjul



Jag slutar aldrig att förvåna mig över hur partierna år efter år envisas med att inför valen köpa in valstugor för dyra pengar och efter valen sälja stugorna med rätt stor förlust. Om stugorna hinner överleva till dess vill säga. Jag minns en tidig morgon för länge sedan då jag var ute för att rasta min hund. Efter en lång skogsrunda gick jag ner till torget i min dåvarande hembygd för att köpa en kopp kaffe på det konditori som inte längre finns. Den syn som mötte mig nere på torget fick mig att både skratta och gråta. Av två valstugor fanns bara två högar med plank och reglar samt en helvetes massa valmaterial som flög för vinden. Torget såg ut som om en tromb dragit förbi.

De traditionella valstugorna har tre avigsidor. De kan ramla omkull och de kan brinna upp eller ner. Men värst är att stugorna står där de står oavsett var än medborgarna befinner sig. För att komma till rätta med dessa tre minus lät ett par skarpsinniga kristdemokrater bygga en liten valstuga på hjul som rymmer allt som ett gäng valarbetare kan behöva för att på alla håll och kanter övertyga väljarna om KDs förträfflighet. Fördelen är att stugan kan tas med på både buss och tunnelbana och parkeras precis var som helst. För att inte tala om den uppståndelse stugan väcker. Till och med de mest hårdhjärtade socialdemokrat stannar upp och bligar avundsjukt på KDs lilla stuga!

Görans Hägglund presenterar KDs valfrågor på en minut.
Klicka på Windows Media Player

Andra bloggar om: , ,

2006-09-10

Proffsboxning & kd



Den här killen skulle kunna vara en svensk grabb som är tvungen att bo i Danmark men jobba i Tyskland eftersom han inte kan försörja sig i sitt eget hemland på grund av att den svenska moralläran inte vill ha grabbar som den här killen. Den här unge mannen försörjer ett par tre stycken och vill att hans barn skall få det bra i Sverige. Egentligen är han inte så ledsen över att inte kunna få jobba i sitt eget land. Men han bekymrar sig rätt ofta om sina nära och kära eftersom han så sällan har möjlighet att träffa dem. Han jobbar på och hoppas att han en dag skall kunna flytta hem och jobba med stökiga grabbar och tjejer som slarvat bort sin framtid. Den här killen drömmer om en framtid!



Den här unge mannen heter Aldo Colliander. Han är svensk även om han blev född i Senegal. Aldo kommer från förorten Skarpnäck söder om Stockholm. Han kan inte jobba i sitt eget hemland med det enda han är riktigt bra på eftersom han är professionell boxare i tungvikt. En gång för länge sedan var jag tillsammans med min hustru och två tunga politiker från kristdemokraterna och tittade på Aldo Colliander när han boxades. Aldo hade så ont i sin högra hand att han nästan bara kunde boxas med vänstern. Trots det vann han matchen. Aldo blev den dagen kristdemokraternas egen kämpahjälte. Idag är han en av Europas bästa boxare!

Sist kommer en länk som förenar Aldos historia med en KD-tant som föredrar tungviktsboxning före knyppling och Hemmets veckotidning - Klicka på [Aldo]

Andra bloggar om: , ,
.

2006-09-08

Adjö till Skarpnäck



Onekligen är det olika stuk på kristdemokrater beroende på vart de bor och verkar. En del ser ut som präster trots att de bara är fromma pingstvänner under det att andra ser ut som skinnskallar trots att de är högkyrkliga. En del kristdemokrater vill värva alla kristna till sitt parti trots att de haft ända sedan 1964 på sig utan att ha nått sitt mål. Andra vill bredda partiet utanför den kristna domänen eftersom de vill att partiet skall vara något att räkna med i svensk politik.

Ett unikt koncept som kristdemokraterna i Skarpnäck använde sig av med stor framgång var att tillåta hundar i politiken. Hunden Maia, som på bilden drar omkring med sin husse i vinterlandskapet, var mer känd i sin hembygd än alla de andra hundarna som bara rände omkring utan koppel i stadsdelen. Maia och hennes husse var de enda politikerna som alltid var närvarande bland folk och fä i Skarpnäck. De hände flera gånger att medborgare som drabbats av brott, först ringde till Maias husse som fick bringa ordning och reda på gator och torg. Sedan kom polisen, när lugnet var återställt.

Kolla länkarna:
Kristdemokratisk politikerhund
Ordning och reda med Kristdemokraterna

Andra bloggar om: ,

2006-09-07

Att värna de svaga



Jag har en vision om det goda samhället. En gemenskap där alla tar ansvar för varandra, ett samfund där rätt är rätt och fel är fel. Kd vill forma en politik som solidariserar sig med de svaga och förtryckta.

Aldrig tidigare har vi känt av samhällets alla brister så hårdhänt som nu och aldrig tidigare har så många ungdomar farit så vilse som nu. Aldrig tidigare har gamla behövt bli så gamla som nu för att få hjälp och stöd och aldrig tidigare har så många missbrukare vägrats hjälp ur sitt beroende som nu.

För mig personligen är 4 politiska frågor mer viktiga än alla de andra; nämligen den om hur ungdomar skall få möjlighet till gott liv och hur alla våra missbrukare och de psykiskt funktionshindrades misserabla situation skall kunna förbättras samt de gamla gamlas rätt till vård och omsorg. Det får aldrig bli godtagbart att svaga grupper som inte själva kan föra sin talan eller som inte har någon förespråkare skall hamna utanför den rättsordning vi alla har rätt att kräva.

Andra bloggar om: , ,

2006-09-06

Stefan Attefall kd



Idag fick jag en fråga av en väljare om vilken kd-politiker jag beundrar mest. Jag tror att människan utgick från att mitt svar skulle bli Alf Svensson. Det brukar alla tro om oss kristdemokrater, att vi bara har Alf som förebild. När jag efter en rätt kort betänketid svarade att min favorit var Stefan Attefall blev väljaren alldeles paff och frågade vad det var för en människa. Jag blev så full av skratt att jag höll på att kikna. När jag hämtat mig från mitt skratt kunde jag inte svara. För hur skall man svara på frågan om vem Stefan Attefall är?
Kolla in Stefan Attefalls hemsida

Andra bloggar om:

2006-09-05

Om HBT - personer



Alliansens Valmanifest fastslår att HBT- personer i stora delar av vår värld utsätts för ett brutalt förtryck och att det därför är angeläget att stärka Förenta Nationernas arbete mot detta. Respekten för alla de mänskliga rättigheterna ska vara universell. Alliansens Valmanifest tar även upp vikten av att bekämpa alla former av diskriminering inklusive diskriminering på grund av sexuell läggning. Alliansen är enig om att det krävs en tydlig, effektiv och samlad lagstiftning mot diskriminering och föreslår en gemensam ombudsmannaorganisation
Läs hela Alliansens valmanifest eller om Årets medlem i RFSL

Andra bloggar om: , ,

2006-09-03

Göran Hägglund kd

Kristdemokraternas partiledare var i Jönköping igår



Allt gick bra. SÄPO höll koll och många poliser vaktade. Egentligen är det lite absurt med alla dessa poliser. Jag minns en eftermiddag för många år sedan då jag mött Kjell-Olof Feldt i rulltrappan på Åhlens i Stockholms City. Kjell-Olof hade bara sällskap av sin hustru Birgitta. Ingen enda polis behövde på den tiden vakta våra politiker. Det var andra tider då. Nu är det illa!

Andra bloggar om: , , ,

Sommarens sista servitris
Om kyrkhundar