2006-09-14

Alla dessa ideellaOm man söker på ideellt arbete ger det ungefär 272.000 träffar på Google. Om man i stället knappar in "ideellt arbete" arbetslös så ger det cirkus 15.600 träffar på samma sökmotor. Av detta kan man nog dra slutsatsen att ideellt arbete inte är en lätt uppgift. De ideella insatserna är omgärdade av lagar och paragrafer vilket i sin tur måste innebära att det för den arbetslöse eller sjukskrivne som vill finna ett sammanhang i sin tillvaro nog finns en uppenbar risk för att samhället vidtar olika straffåtgärder för att stoppa ity, om det vill sig illa.

Nu skulle man kunna dra en ny slutledning av rådande läge; Att det drabbar alla lika demokratiskt rättvist! Men så är det naturligtvis inte eftersom benägenheten att arbeta ideellt är mer förekommande bland folk med en kristen eller andlig förankring än hos dem som inte har några funderingar alls om tillvarons yttersta märkvärdigheter.Att vara ideell är inget att rekommendera om man är arbetslös eller sjukskriven. Å andra sidan finns det ett undantag som gäller vare sig man är det ena eller det andra. Under valtider är det okey att vara en ideell även om man tillhör de tärande i samhället. Och man kan inte annat än häpna av glädje när man ser alla dessa människor som ideellt sliter för sina partier i valstugor och annorstädes för att synliggöra sina drömmar om en bättre värld. För det är min sanna övertygelse, att alla dessa små partimyror gör allt vad de kan för att göra den här världen lite bättre. Om detta kan det aldrig råda något som helst tvivel om eftersom drömmar är drömmar och verklighet något annat!

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ner arbetsförmedlingen. Skrota AMS
Problemet med arbetsförmedlingen är inte att handläggarna skulle vara inkompetenta. Det handlar om ett systemfel i en organisation som har överlevt sig själv.

Kerstin sa...

Himla bra skrivet av en sån som du :-)
Puss