2006-09-08

Adjö till SkarpnäckOnekligen är det olika stuk på kristdemokrater beroende på vart de bor och verkar. En del ser ut som präster trots att de bara är fromma pingstvänner under det att andra ser ut som skinnskallar trots att de är högkyrkliga. En del kristdemokrater vill värva alla kristna till sitt parti trots att de haft ända sedan 1964 på sig utan att ha nått sitt mål. Andra vill bredda partiet utanför den kristna domänen eftersom de vill att partiet skall vara något att räkna med i svensk politik.

Ett unikt koncept som kristdemokraterna i Skarpnäck använde sig av med stor framgång var att tillåta hundar i politiken. Hunden Maia, som på bilden drar omkring med sin husse i vinterlandskapet, var mer känd i sin hembygd än alla de andra hundarna som bara rände omkring utan koppel i stadsdelen. Maia och hennes husse var de enda politikerna som alltid var närvarande bland folk och fä i Skarpnäck. De hände flera gånger att medborgare som drabbats av brott, först ringde till Maias husse som fick bringa ordning och reda på gator och torg. Sedan kom polisen, när lugnet var återställt.

Kolla länkarna:
Kristdemokratisk politikerhund
Ordning och reda med Kristdemokraterna

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Kaarina sa...

Ville bara tala om att du har satt spår i flera ungdomar som varit och intervjuat dig i valstugan. Ulla som är lärare berättade att hennes dotter Emma och några av hennes skolkompisar varit och ställt frågor i valstugorna och det var ”bara kristdemokraterna som var snälla”. Ulla hade frågat hur han såg ut som de intervjuat och kommit fram till att det måste vara du.
Puss