2006-09-10

Proffsboxning & kdDen här killen skulle kunna vara en svensk grabb som är tvungen att bo i Danmark men jobba i Tyskland eftersom han inte kan försörja sig i sitt eget hemland på grund av att den svenska moralläran inte vill ha grabbar som den här killen. Den här unge mannen försörjer ett par tre stycken och vill att hans barn skall få det bra i Sverige. Egentligen är han inte så ledsen över att inte kunna få jobba i sitt eget land. Men han bekymrar sig rätt ofta om sina nära och kära eftersom han så sällan har möjlighet att träffa dem. Han jobbar på och hoppas att han en dag skall kunna flytta hem och jobba med stökiga grabbar och tjejer som slarvat bort sin framtid. Den här killen drömmer om en framtid!Den här unge mannen heter Aldo Colliander. Han är svensk även om han blev född i Senegal. Aldo kommer från förorten Skarpnäck söder om Stockholm. Han kan inte jobba i sitt eget hemland med det enda han är riktigt bra på eftersom han är professionell boxare i tungvikt. En gång för länge sedan var jag tillsammans med min hustru och två tunga politiker från kristdemokraterna och tittade på Aldo Colliander när han boxades. Aldo hade så ont i sin högra hand att han nästan bara kunde boxas med vänstern. Trots det vann han matchen. Aldo blev den dagen kristdemokraternas egen kämpahjälte. Idag är han en av Europas bästa boxare!

Sist kommer en länk som förenar Aldos historia med en KD-tant som föredrar tungviktsboxning före knyppling och Hemmets veckotidning - Klicka på [Aldo]

Andra bloggar om: , ,
.

6 kommentarer:

Kerstin Hobstig sa...

Hej Aldo!
Var på loppis idag och köpte en fin bild på en gammal boxningsring. Det är den svartvita bilden. Då tänkte jag förstås på dej. Hoppas du har det bra och att du hinner vara pappa till din lilla prinsessa. Vi hörs!
Stor kram från Kerstin

Else-Marie Lindgren (kd) citeras sa...

PROFFSBOXNING, JA TACK!

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen om kampsporter. Jag tycker att det är viktigt att kampsporter har ett regelverk att anpassa sig efter för att få tillstånd att anordna tävlingar. Men regeringens detaljstyrning vänder jag mig emot.

Jag vill att proffsboxning ska tillåtas i Sverige. Att amatörboxning och inte proffsboxning är tillåtet i Sverige är mycket märkligt. Det skapar en underlig situation där boxare tvingas resa utomlands för att utöva sin sport professionellt. Att ungdomarna, när de sedan vuxit upp, inte lagligt kan utöva sin sport professionellt inom rikets gränser skadar vuxenvärldens trovärdighet. En del argument som framförs emot boxning kan verkligen ifrågasättas. Boxning är en sport som syftar till god mental hälsa och fysisk träning för utövarna.

Bland annat talas det om den utbredda skaderisken. Folksam försäkrar de flesta idrottsutövare i Sverige och har därför den mest kompletta statistiken. Enligt den utgör de kampsportsaktiva 2,5 procent av idrottarna. Men kampsporten står för mindre än en procent av skadorna. Allvarliga skador är ovanliga och några dödsfall förekommer inte.

Många påstår att syftet med vissa kampsporter är att misshandla varandra och att utförarma skulle vara extrema och våldsbejakande samt råa och brutala. Detta är helt galet och bygger på fördomar. Tvärtom är det så att kampsporter har ett stramt regelverk och högt ställda medicinska krav för att garantera deltagarnas säkerhet.

Det finns många starka sociala värden med boxning. Till sporten vänder sig ofta ungdomar med en bakgrund som varit kantad av bråk och stök. För dessa kan kampsportens hårda disciplin med tydliga regler och vad som är rätt och fel vara mycket värdefull. Den ledare som finns kan för en hel del ungdomar vara den enda vuxna personen de kan vända sig till. Sportens betydelse för integration ska inte heller underskattas. I klubbarna finns en överrepresentation av ungdomar boende i storstädernas förorter och för dem spelar kampsporten en viktig roll för ökad integration.

Torsten Lindströms (kd) citeras sa...

KAMPSPORTEN OCH FAMILJEN

Idrottsrörelsen spelar en ovärderlig roll i det svenska samhället. Ungdomar lär sig att visa hänsyn till andra, fungera i ett socialt sammanhang och ge utlopp för sin kreativitet och få en meningsfull fritid. Samtidigt finns alltid risker.

Problemet är nu när socialdemokraterna gjort proposition av det hela. Det blev detaljstyrning, moralism och fördomar som går före saklighet och medicinska fakta i hela kampsportspolitiken. Bland annat talas om den utbredda skaderisken. Men enligt statistiken står kampsporten för mindre än en procent av skadorna. Allvarliga skador är ovanliga och några dödsfall förekommer inte. Andra idrottsutövare har betydligt högre skadestatistik. Svensk amatörboxning har en tradition av sportslighet och gott uppförande. I boxningsklubbarna utförs ofta för samhället angelägna insatser som att lära unga människor vikten av att följa regler och goda normer. Att ungdomarna, när de sedan vuxit upp, inte lagligt kan utöva sin sport professionellt inom rikets gränser skadar vuxenvärldens trovärdighet.

I den statliga utredningen "Kampidrott i fokus" föreslogs efter gediget hörande av medicinsk och social expertis att professionell boxning, omgärdat av ett särskilt regelverk, skulle tillåtas i Sverige. Utredningens förslag tillstyrktes av en bred expertis från såväl anhängare som motståndare till legalisering av professionell boxning. Det har regeringen inte brytt sig om. Det finns sociala värden med kampsporten. Boxningen är ett exempel på en sport med sådana värden. Till sporterna vänder sig ofta ungdomar med en bakgrund som varit kantad av bråk och stök. För dessa kan kampsportens hårda disciplin med tydliga regler och vad som är rätt och fel vara mycket värdefull. Den ledare som finns kan för en del ungdomar vara den enda vuxna personen de kan vända sig till. Sportens betydelse för integration ska inte heller underskattas. En bra lagstiftning handlar om trygghet och sportslighet, i grund och botten om familjepolitik. Därför har sex kristdemokratiska riksdagsledamöter motsatt sig regeringsförslaget. I stället vill vi se en annan lagstiftning som tillåter också boxning inom ramen för ett lagverk som fångar upp alla kampsporter, stoppar våld och främjar ett gott uppförande.

Jörgen Löwenfeldt citeras sa...

PABLO ROBERTO SKA RÖSTA BORGERLIG

”Det vore korkat om vi inte kontaktade honom”, säger den före detta Kd-ledaren Alf Svensson.

”Kungen av Kungsan” har lagt handskarna åt sidan för gott. Han har gått ur det socialdemokratiska partiet och tänker nu rösta borgerligt. ”Det vore korkat om vi inte kontaktade honom”, säger kristdemokraternas före detta partiledare Alf Svensson till Realtid.se.

När den före detta proffsboxaren Paolo Roberto inför valet 2002 i stor stil kallade sig socialist var det få som kunde ana att han fyra år senare skulle byta block. Roberto ställde då upp i riksdagsvalet, fick näst efter Bo Ringholm flest socialdemokratiska kryss i Stockholm, men kom trots framgången inte in i riksdagen.

Den politiska fråga där Roberto har fått mest uppmärksamhet har varit hans vilja att legalisera proffsboxningen i Sverige. Tillsammans med kristdemokraten Alf Svensson har han drivit frågan, som än så länge inte fått något genomslag i svensk politik. Nu kan de förenas i samma parti. I en intervju i Vetlanda-Posten säger Roberto att han har gått ur socialdemokraterna, kallar partiet för korrupt och maktgalet. I stället kommer han att rösta borgerligt.

Stämmer det att du tänker rösta borgerligt?
– Ja, det stämmer, säger Paolo Roberto till Realtid.se, det kan nog bli så.

Varför då?
– Det känns inte som socialdemokratin har någon vision om vad de ska göra med Sverige. Man måste tänka efter. Allt som styr Sverige, politiskt, företagsamhet, alla känner alla, det är korrupt. Sverige är nog en av världens mest korrupta länder. De kliar varandras rygg. Det retar mig. När de går på första maj och sjunger mot makten, men de har haft makten i 75 år.

Paolo Roberto menar att Sverige styrs av en politisk och kulturell maktelit och att de har moderna idéer som inte harmoniserar med medborgarnas. Bland annat tycker han att det syns tydligt i äktenskapsbalken. Innehållet i den går inte i linje med vad svenska folket tycker, anser han, och åsyftar sannolikt andra äktenskapsformer än den mellan man och kvinna. Men hans religiösa värderingar kommer inte att spela in när han väljer parti.

– Jag tycker att politik och tro är två olika saker, menar Roberto. Det är väldigt viktigt att skilja på de sakerna. Tro är något man gör av fri vilja. Men politik handlar om så mycket.

Du utesluter att du skulle rösta på kristdemokraterna?
– Nej, det gör jag inte. Jag ska inte rösta på sossarna, miljöpartiet eller stalinisterna. Det är uteslutet. Det blir antingen borgerligt eller blankt.

Din gamle vapendragare Alf Svenssons parti skulle behöva en röst, är det inte värt att slå en signal?
– Ja, kanske. Jag har inte uteslutit någon, faktiskt. De som är längst ifrån min röst bland borgarna är folkpartiet. Moderaterna, kristdemokraterna eller centern. De får slåss om min röst.

Robertos karriär är välkänd vid det här laget. Han var först känd som ”Kungen av Kungsan” och var en beryktad gängledare i det kriminella Stockholm. Karriären tog en enastående vändning och boxning utan handskar ersattes av sådan med. Roberto var framgångsrik i ringen, blev programledare, skådespelare, expertkommentator, politiker och krönikör. Senast var han aktuell som dansare i TV 4:s fredagsunderhållning Let's Dance. Nu kan karriären alltså ta ännu en vändning.

För kristdemokraterna, som en längre tid har tangerat riksdagsspärren i opinionsmätningarna är nyheten mycket välkommen. Före detta partiledaren och proffsboxningsförkämpen Alf Svensson är glad över att få höra om Robertos blockbyte och påpekar att de tidigare har boxats mot varandra.

– Den välvilja, humanitet och försynthet som han då visade mot sin medmänniska, ja, genom att inte slå ner mig, tyder på att han kommer att passa alldeles utmärkt som kristdemokrat, säger Alf Svensson till Realtid.se, halvt på skämt, halvt på allvar.

– Jag vet att han har en kristen tro. Men det är inget tvång.

Så ni ska kontakta honom?
– Ja, det vore ju korkat om vi inte gör det.

Han säger att han inte utesluter en röst på kristdemokraterna och menar att det är för mycket moderna idéer i äktenskapsbalken.
– Ja, där ser man. Ja, det låter som en kristdemokrat bara det. Om det är det som avgör hans politiska ställningstagande då har han bara kristdemokraterna att ty sig till. Vi anser ju att äktenskap per definition är för man och kvinna.

Anonym sa...

Det är bra att Aldo håller på med boxning och att han har ordnat upp sitt liv. I Skarpnäck och Bagarmossen är/var han känd som en riktig ligist och han har även varit med i tv och berättat om sitt forna liv som slagskämpe, rånare mm. Aldo var ingen snäll kille om man säger så men idag tycks han ju ha ordnat upp det för sig. Precis som en annan gammal värsting som också blev boxare...

Anonym sa...

Tydligen ordnade han inte upp sitt liv eftersom han dömts för en hel del, grov kvinnofridskränkning bla. En psykiatrisk undersökning visade tydligen att han lider av någon sorts störning.