2008-06-23

Vem i hela världen kan man lita på

Öppet brev till Göran Hägglund om besparingar
Var inte rädd för att klicka på bilden här ovanför, det är helt ofarligt

I morse skickade jag ett mejl några manliga kristdemokrater som under många år jobbat i fronten för sitt parti. Eftersom jag är en Tegnériansk nationalromantiker och en synnerligen konservativ svartrock så skickade jag mitt mejl till tre män, eftersom jag anser att kvinnor helst skall stå vid spisen och föda barn och inte svara på enkäter eller blanda sig i politik eller andra manliga göromål. Så här löd frågan i mitt mejl.

God morgon min käre bror!
Nu skall du få en fråga om hur snabbt e-post kan besvaras. Jag bifogar en bild på föreställande tre personer. Studera bilden noggrant Två personer är unga och starka och den tredje personen gammal och trött. Om du nu mot förmodan skickar ett mejl till någon av dessa tre personer, från vilken kommer då ett svar snabbast?


Kristna Jesus-Roffe, som äger Ärliga Roffes Bilhandel på Vanadisvägen, svarade snabbare än de andra två mejlmottagarna. Roffes svar verkar mer än väl, minst sagt, en aning tvetydigt. Vad menar bilhandlare Ärliga Roffe egentligen när han svarar med de här orden:

Jaa- nog tycker jag att mannen i mitten är mest lik mig !!!!
Som Du märker så är mitt självförtroende på topp idag också ;o))


Till min kära vän Elizabetha den 3 oktober 2002
Var inte rädd för att klicka på bilden här ovanför, det är helt ofarligt

Vad jag menar med ovanstående text är varför i helvete det är svårare att få svar på ett E-postmeddelande från de två smålänningarna som sitter vid den kristdemokratiska rorkulten idag, än att få svar från en trött gammal kämpe som Peter Wallenberg! Man tar sig för pannan när man ser hur de nya kostym-nissarna i Kd far fram som den nya tidens finansvalpar och lämnar de gamla kämparna vind för våg.


Kostym-nissarna i Kristdemokraterna styr och ställer

Klicka på Alf Svensson och lyssna på intervjun
Var inte rädd för att klicka på bilden här ovanför, det är helt ofarligt

Kristdemokraternas förre partiledare, den eminente herr Alf Svensson, tycker att regeringen alltför ensidigt talar om vikten av att skapa jobb, och glömmer bort hur politiken påverkar enskilda människor.

– Det är väldigt lätt att säga till en 20-25-åring, sök jobb, ta jobb. För i den åldern kan man flytta.

– Men säg det till en 55-60-åring, sök jobb, ta jobb och gör du inte det så sänker vi kassan för dig. Det är inte så enkelt, säger Alf Svensson.


Förstår inte politiken
Det tillhör inte den politiska etiketten att en avgången partiledare öppet kritiserar den politik som efterträdarna bedriver. Men Alf Svensson, säger att han nu har svårt att försvara regeringens politik när han blir uppringd av bekymrade människor.

– Kan du tala om för mig vad jag ska göra, hur ska jag få ett jobb, menar ni att jag ska flytta och så berättar man sin livssituation.

– Å det är inte enkelt att sitta och säga flytta, jag vet inte vad jag ska svara.

– Jag kan ju inte säga: Ligg i du bara. Flytta, ni får samla ihop er och ge er iväg. Så enkel är inte människors vardag.


Saknar livserfarenhet
Till viss del påverkas politikens utformning av att det idag sitter alltför många unga människor i regeringskansliet utan större livserfarenhet. Svensson tror att regeringens dåliga opinionssiffror speglar väljarnas missnöje med politiken.

– De här konkreta matematiska, materialistiska kurvorna pekar uppåt så egentligen borde regeringen ha väldigt höga opinionssiffror, allt talar ju för det.

– Jag tror det beror på att man kanske glömmer att man inte bara ska tala till hjärnan utan också till hjärtat, säger Alf Svensson.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , ,

2 kommentarer:

Klaus v S sa...

Om jag förstått dig rätt så talar du om politiska bondeoffer.
Lite spill får man nog räkna med i den politiska verkligheten.

Max T Hobstig sa...

Varje general vet att man måste plocka bort sina frontsoldater efter högst tre månader, eftersom soldaterna annars riskerar att drabbas av olika former av posttraumatisk stress (krigssyndrom).

Så fungerar det inte alltid i politiken. Våra soldater är så att säga lättare att ersätta om de stupar i tjänst. Man behöver inte sätta in stora resurser i riskfyllda operationer för att hämta hem sina soldater.