2008-06-26

Demokratiska konungariket republiken FRA

Till Sveriges signalspaningsorganisation

Det här med att länder spionerar på sina egna medborgare är ingenting nytt. I den gamla, nu döda, demokratiska republiken DDR hade man sitt Stasi, Ministerium für Staatssicherheit. Här hemmavid har vi sedan urminnes tider haft vårt FRA, Försvarets radioanstalt som jobbat med signalspaning mot främmande makt och bara i smyg, på vanligt folk.

Att det svenska demokratiska parlamentet nu avser att bredda FRA till en superspionorganisation som världen tidigare aldrig sett maken till och som skall tråla in alla svenska medborgares kommunikation mellan varandra är mer än horribelt. Först några ord om det demokratiska Stasi och därefter några ord om det demokratiska FRA. Sedan får vi se!

Till nätverket Stoppa FRA-lagen

Stasi och dess verksamhet var huvudsakligen inriktad på spionage mot landets invånare som kunde innebära ett inre hot och mindre på spionage mot yttre hot. Stasis verksamhet var mångomtalad men inte konkret känd för medborgarna i DDR. Omtalad är telefonavlyssningen som misstänktes vara total.

FRA och dess verksamhet skall i huvudsakligen inriktas på spionage mot landets invånare som kan innebära ett inre hot och mindre på spionage mot yttre hot. FRAs verksamhet är mångomtalad men inte konkret känd för medborgarna i Sverige. Omnämnt är att Sveriges riksdag den 18 juni 2008 beslutade om allmän avlyssning av alla svenska medborgare.

Storebror ser dig

Jag trodde i min enfald att svenska politiker och medborgare lärt sig en del om den gamla IB-affären från 1973. Man brukar säga att vi lär oss av vår historia, trots att vi aldrig någonsin har lärt oss någonting av vår historia. När man hör en del svenskar som tänker med arslet säga att de minsann inte har något att dölja, blir jag helt förbluffad. För handen på hjärtat alla svenska inbyggare och övriga medborgare, vem av er har INGENTING att dölja? Nog finns det väl någon liten skitsak att ta på!

Själv har jag massor av sånt i bagaget, som inte tål dagsljuset. Därför inleder jag min meritförteckning, som ligger på vebben, med orden:
En meritförteckning är serie ord om sånt man gjort eller ställt till med där det allra dåligaste tagits bort så att bara de bästa är kvar. Jag har verkligen ansträngt mig till det yttersta för att dölja alla mina dåliga sidor :-) FRA hänvisas således inte till www.meriter.svearike.net

Läs även andra skumraskfigurers åsikter om FRA-lagen:
, , , , , , , , , , ,
.

2 kommentarer:

FRA-kritiker sa...

Hej Max och tack för ditt inlägg
Läste du på text-teve att högt uppsatta folkpartister hotade Camilla Lindberg med utfrysning om hon röstade emot den odemokratiska FRA-lagen?

Max T Hobstig sa...

Ja!
Det är fler riksdagsmän än Camilla Lindberg som blivit utsatta för påtryckningar. Fan vet om man skall ta sig för pannan eller bara skratta åt skiten.
Om det är det här som Kristdemokraterna menar med kampanjen För en schystare civilkuragelag så har de lyckats över alla förväntningar med sin stora heliga hjärtefråga, den om Trygghet som stärker den enskilda och enskilda familjer