2010-02-09

Nu har Kristdemokraten bytt namn ...Nu har Kristdemokraten bytt namn till Fd Kristdemokraten (.)
Bloggen heter Kristdemokraten därför att den från början skrevs av en Kristdemokrat som dock, med tiden blivit mer och ännu mer luttrad av Kristdemokraternas kräftgång i den förbannade alliansen. Från att ha varit ett mittenparti, mellan höger och vänster, har partiet gjort en resa så långt åt höger man kan tänka sig. De nya engelbrektska och nationella strömningarna som nu börjar visa sitt fula och elaka tryne har placerat Kristdemokraterna till höger om moderaterna och till vänster om Sverigedemokraterna, trots att partiet från början var ett litet parti som ståndaktigt skulle hålla sig emellan fascismen och kommunismen. Allt som mer kan sägas, innan jag tar helt adjö av Kristdemokraterna är följande. De som känner mig, både inom partiet och utanför, vet att jag är en ordhållig man. Jag håller alltid mina löften och kommer även att hålla detta mitt sista politiska löfte. För flera år sedan lovade jag en särskilt speciell kristdemokrat på kommunal nivå, att jag skall kryssa denne kristdemokrat vid nästa val. Detta löfte kommer jag att hålla. Även om ingen kan kontrollera hur jag röstar så får de som känner mig, både inom partiet och utanför, tro mig på mitt ord även denna sista gång, fattas bara annat. Någon annan röst får inte Kristdemokraterna av mig eftersom detta är det sista jag har att säga innan jag sätter punkt (.)

ÖVERKURS: Varför Sverige saknar sina mittenpartier - [Klicka här]

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , , , , ,
.

15 kommentarer:

Orlando sa...

Håller med dig!
Det verkar nästa längta efter denna konservativa strömning. Det är så många i ledande position som gått med i FFFF och dessutom som uttalar att kristdemokraterna ska vara värdekonservativa. Hur gick det med kristdemokratin?

Minerva sa...

Hej!
Nu äntligen har jag fått tid och nu har jag läst och begrundat.
Detta är ju bara en bekräftelse på att kd inte längre ska få min röst.

Max Hobstig sa...

För flera år sedan lovade jag en särskilt speciell kristdemokrat på kommunal nivå, att jag skall kryssa denne kristdemokrat vid nästa val. Detta löfte kommer jag att hålla. Efter detta är det, förbanne mig, slut på det här äventyret!

Claes Cleschtbaum sa...

52 % av Kds ordförande i lokalavdelningarna anser att Kd bör bli ett mer värdekonservativt parti, enligt tidningen Dagen. Jag definierar mig som kristdemokrat / värdekonservativ och har ett stort intresse av kds högerpolitik i allmänhet och dess värdekonservatism i synnerhet. Kd har en del intressanta förslag. Frågan är då vad man ska man rösta om man är värdekonservativ. Kd eller Sd?

Kd? Alternativet lutar därhän, men man vet ju aldrig!
http://www.kristdemokraterna.se/

Sd? Har några suspekta förslag, men man vet ju aldrig!
http://sverigedemokraterna.se/

Max Hobstig sa...

Bäste herr Claes Cleschtbaum
52 procent är verkligen ingen skitsak. Om du nu mot all förmodan bara har dessa två alternativ skulle jag föreslå
dig att rösta på Kristdemokraterna … trots allt!

Andromeda sa...

Hej Max
Va synd att du slutat i partiet. Du behövs mer än någonsin. Jag har kritiserat verklighetens folk. Tycker inte att partiet ska använda högerpopulistiska ord då det skymmer kd:s verkliga uppdrag att arbeta för utsatta mm. Jag är mycket orolig för partiets framtid när vi har ett ungdomsförbund som är mer höger än MUF, tyvärr! Allt gott till dig
din vän Andromeda

Max Hobstig sa...

Detta är inte det parti jag röstade på, vid två val, före 1995
Detta är inte det parti jag år 1995 blev medlem i

Penelope sa...

Åh var härligt att höra! Ditt hjärta sitter verkligen på rätt plats. Varför finns du inte kvar - de ryggradslösa tar över i partiet och flocken rör sig åt samma håll utan intern kritik. Jag har ingen roll i partiet och det enda jag kan göra är att skriva artiklar. Kan inte du skriva något på temat ovan.

Max Hobstig sa...

På våren kommer blåsippan upp något tidigare än vitsippan. Båda blommorna trivs i samma typ av humuslager = (mull, mylla och matjord). På våren är det grant att se de små rara sipporna växa tätt intill varandra. Båda tillhör familjen Ranunkelväxter. Många arter är giftiga!

Tyvärr verkar det som de politiska sipporna liknar vitsippan och blåsippan, om man ser på den retorik som florerar i den politiska kampen för väljarna.

Odysseus sa...

Hej Max!
Hittade en jävla grej på vebben!

Kd-politiker vägrade att använda kampanjmaterial
Kristdemokraternas kampanjmaterial utdömdes under partiets vårkampanjen år 2007 av sina egna partiarbetare för att materialet påminde för mycket om nynazistisk propaganda.

Hitteplats: www.resume.se
.

Max Hobstig sa...

Heder åt denna politiker
Tyvärr ringde inga väckarklockor i partiet.

Tre år senare sjösatte kd på nytt Ny Demokratis gamla paroll, den om "Verklighetens folk". Tror kd att möglig gammal högerpopulism skall bära dem till framgång?

Om man googlar på ”riksdagsprotokoll” och sedan söker på "verklighetens folk" så kan man känna vart vinden bär och vart Kristdemokraterna är på väg.

Max Hobstig sa...

SVAR PÅ EN INKOMMEN FRÅGA
Det mitt allra sista inlägg i bloggen innehåller fejkade kommentarer skrivna av olika kändisar från antiken hjältar och hjältinnor. Kommentarerna är fejkade så till vida att texterna visserligen är helt korrekta men där avsändarna blivit anonymiserade därför de verkliga människorna inte skrivit sina kommentarer i bloggen, utan skickat dem med e-posten, med anledning av att jag inte längre har förtroende för den nya kristdemokratin! Naturligtvis har avsändarna givit sitt tillstånd!

Anne sa...

Hej Max
Bra att du förklara detta. Lycka till med allt!!!
Hälsa Kerstin och lilla Fialotta
Kram Anne

Max Hobstig sa...

Tack för de orden Anne!
Idag har jag varit på ett möte med Piratpartiet. Kommer att ligga lite lågt ett tag, åtminstone till efter valet i höst. Har fortfarande en del som inte är helt avslutat. // mvh Max

Josef Boberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.