2008-11-15

Jag börjar bli jävligt trött på alla idioter som uttalar sig i TVEn dag skall jag göra ett försök att berätta hela min historia som inte alltid kommer att vara helt ordagrant sant. Berättelsen blir ju hämtad ur mina minnens jättelika garderober. En del landkrabbor kommer säkert att kalla den för en påhittad saga. Några har sagt till mig att jag borde sammanställa alla mina äventyr och skriva en bok om allt jag sett, hört och varit med om. Och visst är det lockande, för att inte tala om hur många idioter som kommer att sätta gröten i halsen när de förstår hur minnenas garderober även är fyllt med sånt som aldrig borde ha blivit sparade. Snart är det nog dags att ropa ”Sesam öppna dig” och berätta hur det egentligen kom sig att jag tidigt hamnade i kvartermästare Long Johns sällskap och lärde mig att hata kaptener och all annan myndighet lika mycket som jag lärde mig att älska friheten och livet till sjöss! Long John lärde mig också att det alltid finns minst två sätt att lösa en fråga.

Fleminggatan 2008

Först som sist måste jag göra en liten presentation av mig själv, nu när det skall byggas en ny värld över ruinerna av den gamla. Bildspelet här ovan med musik av Fred Åkerström bör väl räcka som min personlig beskrivning av en urgammal människa som levt ett så äventyrligt liv att hälften borde ha varit nog. Se mig som en ålderstigen sniffande pirat.

T-Centralen 2008

Nu har jag aldrig sniffat thinner eller andra lustiga lösningsämnen. Mitt sniffande har mer varit konsten att ta till mig ny kunskap eller som man säger idag, tillgodogöra mig information Men för övrigt har jag säkert gjort det mesta av allt som både gått att göra och utföra. Idag när jag ser tillbaka på mitt liv är det inte så värst mycket jag ångrar. Man har ju de förutsättningar man har och varken mer eller mindre. Önskvärt hade ju naturligtvis varit att alla barn som kommer till jorden hade haft samma förutsättningar att skapa sig ett värdigt liv. Men så är det inte eftersom det i vår förbannade jämmerdal råder en värre orättvisa än i helvetet.

Slussen 2008

För någon månad sedan hörde jag Sveriges folkhälsominister uttala sig om varför hennes lilla parti håller tand för tunga när det gäller det tilltagande superiet bland både vuxna människor och framförallt bland yngre tonåringar. Hon förklarade sig med att när supandet blivit som det nu blivit bland folk och fä så sviktar det politiska modet. Fan, jag blir galen på sån feghet. Det är som Oscar Wilde sa på sin tid: Politiker är ett slags människor som bara ser till alltings kostnad och ingentings värde.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , ,
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka "två sätt att lösa en fråga" finns det :-)

Max T Hobstig sa...

Rätt kurs och fel kurs :-)

Anonym sa...

Fick tag på din adress igen, via en hemsida denna gången, man är inte så anonym som man tror om man jävlas med fel folk tydligen. Lycka till med allt och var rädd om dig, f.ö önskar jag dig en trevlig sommar, ps, skickar ett litet paket till dig någon dag när jag har mer tid

Max Hobstig sa...

Eftersom du skriver som Anonym avstår jag från att ens tänka på att kommentera din kommentar. Nästa gång du skriver vore det bra om du infogade en signatur :)