2007-04-11

Socialchefen Ola Götesson ber Louise om ursäkt

Se reportaget alla pratar om!
Klicka på Uppdrag granskningSocialchefen i Vetlanda kommun, Ola Götesson, riktade på onsdagen en ursäkt till Louise, efter Uppdrag gransknings avslöjande om de förhållanden flickan tvingats leva under.

En okänslig jävel, den där socialchefen Ola Götesson i Vetlanda kommun. Varför har Ola Götesson bett om utsäkt? Socialtjänsten och Ola Götesson har ju inte gjort något fel. Man kan ju inte göra fel om man skiter i ett barn? Jag menar; om man beslutar att inte agera så har man ju så att säga, bara följt upp beslutet. Det enda rätta i det här fallet är att Ola Götesson blir av med kulorna. Jag menar; Louise blev ju av med oskulden och då är det inte mer än rätt att skulden blir av med kulorna. Socialchefen Ola Götesson bär hela ansvaret och borde förutom kulorna även, ur sin egen plånbok, betala flickans rehabilitering som en liten gottgörelse!

Andra om: , ,
.

8 kommentarer:

Max sa...

Det har inte alls talats om hur pappans övergrepp mot Louise genomförts. Som gammal behandlingsassistent med rätt lång erfarenhet av psykiskt funktionshindrade missbrukare vill jag därför informera alla dem som saknar kunskap om amfetaminets verkan, att det hemska som flickan Louise varit med om är något som överskrider de flestas fantasi. Närmare det fasansfulla än så här kan man inte komma. Inte ens på film!

Göte Olassson :-) sa...

Hej Max
Har du hört att chefen för Vetlanda kommuns familjesektion inom socialförvaltningen, Boo Hedbrant, lämnar sitt jobb men socialchefen själv, riksidioten Ola Götesson sitter kvar
Avgången är ett bondeoffer säger Janne Josefsson

Max Hobstig sa...

Jag säger som Janne Josefsson.
Fel gubbe. Har inga kulor, bara russin!

Lisabettan sa...

Det är väl ett himla bra sätt att slippa undan allt ansvar genom att avgå. Både Ola Götesson & Boo Hedbrandt skulle sättas i kedjor och placeras ut till allmänt beskådande på torget i Vetlanda. Iklädda endast tjära & fjäder. Sen skulle de tvingas läsa Socialtjänstlagen tills de kan rabbla den utantill. Fortfarande till allmänt beskådande. Vintertid.

Egon Roos sa...

Väldigt konstigt att socialchefen i Vetlanda får polisskydd när flickan inte fick någon skydd alls under fem år. När jag sedan läser att kristdemokraten Ingemar Sturesson stöder socialchefen Ola Götesson blir jag betänksam.

Jag uppmanar alla kristdemokrater att ringa eller skriva till Sturesson och kräva en förklaring!

Sturesson, Ingemar (kd)
Kyrkogatan 29
574 31 VETLANDA
Telefon bostad: 0383-188 53
ingemar.sturesson@vetlanda.se

Anonym sa...

Hej Max, har också tänkt på det och det kanske är lika bra att media låter det vara. För Louises skull.
jag förstår vad du menar och det gör hela historien än mera (för att andvända ditt ord) fasansfull!
/menuette

http://blogg.aftonbladet.se/4682/perma/356730/

Namninsamling sa...

Kräv Ola Götessons avgång
Skriv på listan du med

Till: Kommunfullmäktiges ordförande i Vetlanda

I fem års tid tvingades Louise bo ensam med sin pappa, en psykiskt sjuk missbrukare och våldsbrottsling. Sin mamma kunde hon inte återvända till eftersom mamman slängt ut henne från sitt hem fem år tidigare. Socialtjänsten fick den ena varningssignalen efter den andra - men ingen ingrep för att hjälpa henne.

Den ytterst ansvariga på Vetlanda kommun heter Ola Götesson och är chef på socialtjänsten. Socialtjänsten valde att inte ingripa under alla år.

Uppgifterna om pappans psykiska status och kriminella bakgrund har inte funnits hos socialtjänsten, har ledningen hävdat. DET ÄR INTE SANT! När Uppdrag granskning går igenom socialens egen sekretessbelagda utredning hittar vi sanningen: redan 1999 fick socialtjänsten reda på fakta om pappan, via rapporter från rättspsykiatrin. Men detta har chefen för familjeenheten, Boo Hedbrant struntat i att forska i.

Vi kräver Ola Götesson och Boo Hedbrandts omedelbara avgång från sina poster med omedelbar verkan! Det finns ingen anledning att två okompetenta chefer får sitta kvar efter ett sådant agerande när det gäller ett barn som farit illa i så många år!

http://www.namninsamling.com/louise

"Kimmi" sa...

Ola Götesson ber om ursäkt, som om hans ursökt skulle betyda det allra allra minsta efter vad tösen blivit utsatt för. Han blir sjukskriven, för vaddå? Absolut ingenting i jämförelse för vad Louise fått genomlida i ÅRATAL!
Fy fan!