2007-04-12

Matchen Lars Adaktusson mot Janne Josefsson

Se reportaget alla pratar om!
Klicka på Uppdrag granskningDet var lite sorgligt att se morgonens TV-match, Adaktusson mot Josefsson. Jag har alltid sett Adaktusson som en brilliant begåvad journalist. Josefsson däremot är en jävla buffel. Inte desto mindre tror jag att både Lars Adaktusson och Janne Josefsson behövs.

Om jag skulle få frågan om vem av herrarna Adaktusson Josefsson jag skulle välja om jag MÅSTE välja bort en av dem så skulle mitt självklara val vara att behålla Josefsson även om han på sin buffliga väg skadar och sårar människor.

Det finns en bra regel som säger att båtnadsvillkoret måste vara upfyllt om man skall ge sig in i ett projekt. Det betyder, förenklat, att den eventuella vinsten man kan göra i projektet måste vara till båtnad (fördel). Vilket med andra ord betyder att vinsten i vart fall inte får understiga insatsen. I det här fallet med flickan Louise har båtnadsvillkoret uppfyllts eftersom vinsten för Louise är större än förlusten för socialchefen, socialtjänsten och Vetlanda kommun

Andra om: , ,

2 kommentarer:

Lisabettan sa...

Lars Adaktusson har aldrig skitat ned vare sej sina blankpolerade skor eller nåt annat när han har jobbat med journalistiken. Dessutom behöver han kamma sej.

Namninsamling sa...

Kräv Ola Götessons avgång
Skriv på listan du med

Till: Kommunfullmäktiges ordförande i Vetlanda

I fem års tid tvingades Louise bo ensam med sin pappa, en psykiskt sjuk missbrukare och våldsbrottsling. Sin mamma kunde hon inte återvända till eftersom mamman slängt ut henne från sitt hem fem år tidigare. Socialtjänsten fick den ena varningssignalen efter den andra - men ingen ingrep för att hjälpa henne.

Den ytterst ansvariga på Vetlanda kommun heter Ola Götesson och är chef på socialtjänsten. Socialtjänsten valde att inte ingripa under alla år.

Uppgifterna om pappans psykiska status och kriminella bakgrund har inte funnits hos socialtjänsten, har ledningen hävdat. DET ÄR INTE SANT! När Uppdrag granskning går igenom socialens egen sekretessbelagda utredning hittar vi sanningen: redan 1999 fick socialtjänsten reda på fakta om pappan, via rapporter från rättspsykiatrin. Men detta har chefen för familjeenheten, Boo Hedbrant struntat i att forska i.

Vi kräver Ola Götesson och Boo Hedbrandts omedelbara avgång från sina poster med omedelbar verkan! Det finns ingen anledning att två okompetenta chefer får sitta kvar efter ett sådant agerande när det gäller ett barn som farit illa i så många år!

http://www.namninsamling.com/louise