2006-10-02

Till RFSL JönköpingAllting under himlavalvet har sin tid och varje företag under den blå baldakinen har sin stund. Ställa till bråk har sin tid och dansa har sin tid. Ta i famn har sin tid och avhålla sig från kramar har sin tid. Hålla tyst har sin tid och samtal har sin stund.

Jag har nu under 2,5 år försökt dra mitt strå till stacken, för att hitta ett fortlöpande sammanhang i RFSLs kaféverksamhet. Huruvida jag lyckats får andra än jag bedöma. Nu har tid för avsked inställt sig. Alla företag på jorden har sin tid, även kaféverksamheten på RFSL. Jag har efter moget övervägande beslutat att underrätta RFSL Jönköping att jag kommer att avsluta min andel i kaféverksamheten. Det har varit en fantastisk tid med oräkneliga möten med enastående människor.

Med vänlig hälsning // Max Hobstig

Post scriptum:
Den här
länken till QX är förbanne mig värd ett besök. Jag har sedan länge krävt av Jon Voss (förlagschef och ansvarig utgivare på QX) att han skall ta bort länken. Men Voss, den unga lymmeln, vägrar att utföra en gammal och orkeslös Kvartermästares befallning :-)

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

Krister sa...

Hej! Jag var ute på nätet och kikade litet på RFSLs eskapader och fick på så sätt syn på din sida. Till att börja med.

Transsexualism är en psykiatrisk diagnos och absolut inget annat. Individer som genomgått en könskorrigering uppfyller inte längre de av psykiatrin uppställda diagnoskriterierna för transsexualism och är därefter självfallet inte längre transsexuella.

Det finns tyvärr en del förvirrade individer med transsexuell bakgrund som ännu inte hittats in plats i samhället. Lukas Romson är ett tydligt sådant exempel. En övervägande majoritet däremot lever helt integrerade i samhället som vilken kvinna eller man som helst utan att vare sig synas eller höras... med andra ord precis som de vill ha det.

Modern forskning har mycket tydligt klarlagt att transsexualism handlar om biologi, därmed faller begreppet transsexualism då detta endast är en psykiatrisk diagnos. Psykiatrin krymper i samma omfattning som biologiska fakta presenteras.

Jag kan ha en viss förståelse för din uppfattning då du med största sannolikhet fått din information från RFSL. Jag vill att du ska veta att detta är en organisation som majoriteten av individer med transsexuell bakgrund skrattar åt.

Max Hobstig sa...

Oj oj!
Du skriver "Jag kan ha en viss förståelse för din uppfattning..."

Jag antar att du menar mitt svar på frågan om någon HBT-person du beundrar? Jag svarar: "Oscar Wilde och Truman Capote står som nummer ett och två på min lista. På delad tredjeplats kommer Lukas Romson och Nicole Eriksson eftersom deras livssituation som transsexuella berör mig!"

Hade jag fått frågan idag skulle jag avstått från att nämna Lukas. Han är bara för mycket med allt sitt tjafs och sitt självpåtagna ombudsmannaskap för alla transsexuella. Jag har även tagit bort länken till Lukas lya eftersom hans sida är mer än lovligt korkad på "sina ställen". Med andra ord: Jag förstår din poäng och men håller kvar Nicole Eriksson som den jag beundrar mest. Nicole är ödmjuk och fnissar lite då jag ibland säger fel pronomen om henne. Det bästa med Nicole är att vi kan ha trevligt tillsammans. Slutsats: Jag byter ut Lukas mot Nicoles livskamrat Chris (dvs Christina mot Christer :-)

Camilla sa...

Det som Krister skrivet är ju ren fakta och inget annat i stora drag.
Alla ts vill ju "smälta in", däremot har RFSL en konstig attityd där man skall ha TS personer att ingå i transperson begreppet vilket för samtliga ts är helt uppåt väggarna.
Själv ger jag inget för RFSL. Skulle aldrig få för mig att gå med där pga min ts situation. Däremot tycker jag de gör mycket för HB världen och skall ha stor respekt för det.
Kram Camilla

Erik sa...

Tack för allt gott Du gjort föreningen. Allt gott inför framtiden.

Anonym sa...

Jag går inte längre på cafékvällarna. Jag tycker inte riktigt man känner sig välkommen dit. Det finns de som inte ens säger hej när man kommer dit, så jag har verkligen tröttnat på den föreningen.
Men jag saknar verkligen dig.

Ulla sa...

Hej igen! Hoppas det blev ett trevligt “slut” för dig!
Önskar dig allt gott framöver. Du har satt positiva spår hos både Mia och mig. Du är ju en människovän utan dess like och dessutom mycket generös och humoristisk. Mia och jag har fått några ”goa” skratt som vi inte skulle fått om vi inte fått lära känna dig. Lev väl så hörs vi någon gång framöver per mail eller så tittar du in när du har vägarna förbi.
Hälsningar Ulla

Janne sa...

Broder, blir lika glad varje gång jag tänker på att du finns.
Lova att du aldrig blir en kopia av nån annan!

Anonymous sa...

RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, i Jönköping har blivit en förening nästan uteslutande för män. Trots att föreningen arbetar för allas lika värde, känner sig kvinnor inte välkomna.

Människa sa...

Exakt!
Jag har ju själv varit med om att bli totalt utfryst på cafékvällar, där inte en jävel pratat med mig, där man kännt sig som luft!