2012-11-22

Är Kristdemokraterna och KRIS överens om vägvalet?

Karlsson & Modigh

Den stilige mannen med Everlast på bröstet är Christer Karlsson som är ordförande i klubben Kriminellas Revansch i Samhället. Damen vid hans sida är Kristdemokraten Sofia Modigh som härförleden var kandidat till Europaparlamentet. Gemensamt för Karlsson och Modigh är att de med näbbar och klor verkar för att vissa patientgrupper inte skall få hjälp med medicinsk underhållsbehandling för sitt drogmissbruk ens där den medicinska behandlingen visat sig vara synnerligen lyckosam och gett både patienter och anhöriga lugn och ro och en framtid att tro gott om!



Filmen ovan spelades in den 9 december 1993 och var en uppföljning av vad som hänt sedan jag på egen begäran avslutat min behandling samt ett oåterkalleligt avslut mellan mig och behandlarna. Avgiftningen, eller som det heter i kliniska sammanhang ”Utsättning av metadon”, inleddes under påsken 1990. Någon dans på rosor var det inte frågan om och heller inget renodlat helvete. Vissa abstinensproblem var värre än jag tänkt mig medan andra symptom överhuvudtaget inte visade sig.

Idag den 22 november 2012 känner jag mig rätt stolt över mig själv när jag tänker på allt som jag har avslutat .. (från Preludin, Opium och Heroin till Metadon) .. som idag är ett nästan bortglömt kapitel som ersatts av nya hälsosammare aktiviteter att lägga krutet på. Jag har tidigare tillhört både KRIS och Kristdemokraterna. Jag behöver väl inte säga att jag lämnat båda organisationerna. För övrigt har jag som sagt, avslutat behandlingen som hjälpte mig till ett liv utan syster Metadon.

Christer och KDs partiledare

Om opiater och dess släktingar kan man nog säga: Dessa droger är en av Guds allra största gåvor till mänskligheten. Ingen drog kan lindra en människas smärta såsom opiaterna gör och ingen drog kan bättre trösta den döendes ångest än opiaterna. Nu är det så med opiaterna, att de skall brukas med största vaksamhet eftersom de annars är lika farliga som den väldigaste skogsbrand. Om missbruk och slaveri under opiaterna kan bara sägas att de på sikt dödar sina vänner eftersom de alltid varit dödens mordiska systrar. Endast en minoritet av opiaternas usla vänner överlever denna grymma syskonskara. För några få av dem finns det kanske ett litet ynka hopp, om ett värdigt liv efter opiaterna.



Det här musikbildspelet vill jag tillägna alla dessa unga som hamnade i helvetet redan innan de dog och till alla dem som vi svek eller inte eller inte ens orkade tänka på att hjälpa och till alla dem vi lämnade vind för våg i ett värre helvete än det helvete vi ens kan föreställa oss i livet. För alla dessa bröder och systrar som blev döpta men inte konfirmerade har jag gjort den här videon, eftersom de alla förtjänar att bli ihågkomna.

Se på min video med en stor ödmjukhet eftersom nästan alla personer i videon sedan länge är döda. Några stycken blev mördade. Andra dog av sjukdom, självmord eller överdos. Man kan med säkerhet säga att alla de som dött, dog en missbruksrelaterad död. Bara ett litet fåtal blev nästan gamla. De flesta fick aldrig bli vuxna eftersom de slutade leva i unga år.



Christer Karlsson och Lasse Liljegren går uppenbart i vissa politikers ledband, läs Sofia Modigh (som vid Kristdemokraternas Riksting 2011 valdes in som ny partistyrelseledamot) med flera, för att vinna fördelar, vilket krasst handlar om mer klirr i kassan. Ingen av dessa är medicinskt sakkunniga, utan endast rigida drogmoralister som utan vidare går emot allt vad vetenskap och beprövad erfarenhet visat vara en framkomlig väg för att skapa ett drägligt liv för människor med olika diagnoser.

Läs även andra bloggares åsikter om dessa substanser:
, , , , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Christer Karlsson och Lasse Liljegren ser ju ut som de
största bovarna från slummens USA.
Dekorerade som julgranar men det är ju snart 1:a advent.

Max Hobstig sa...

Om jag minns rätt blev väl förbundssekreteraren Lasse sparkad ur KRIS med hela sin Örebroavdelning. Lasse själv blev portat på livstid. Han får aldrig mer sätta sin fot i en KRIS-lokal. Märkligt att Christer lät honom hållas så länge trots att alla larmklockor fört ett himla oväsen under flera år.

Anonym sa...

Christer Karlsson uppger i Svenska Dagbladet att han var i femårsåldern när han fick diagnosen ADHD. Väldigt märkligt eftersom han föddes i början av 50-talet.

Fanns verkligen diagnosen i mitten av 50-talet? Diagnosen ADHD blev väl ingen diagnos förrän i mitten av 80-talet. ”Autismforum” DSM-III nämner första gången ADHD som begrepp 1980.

"Habiliterng och Hälsa" anser att det är helt otroligt att någon kan få en diagnos så tidigt, eftersom diagnosen inte fanns på den tiden. Däremot fanns det ”överaktiva” barn redan på 20-talet!

Är det inte helt exempellös att denne legitimerade "Riks-tölp" kan häva ur sig dessa infama sanningsjusteringar och lögner oemotsagd?

Max Hobstig sa...

Christer pratar mer än han har förstånd till :)

Bosse Nordgren sa...

Anonym har helt rätt ADHD fanns inte förrän på 80-talet. Innan dess fanns MBD. Men bara i barnpsykiatrin. Begreppet var ointressant hos vuxna eftersom uppfattningen var att det hade med utveckling att göra och man växte ifrån problemet.

Anonym sa...

Skitbra! Måste tacka för detta.
AWE !

Anonym sa...

Vad starkt! Mycket intressant reportage. Kram Conny

Gretteheim sa...

Personligen tror jag att den kristdemokratiska kommandostyrkan Whitewater med den ökända översten Modigha Karlsson som banerförare, är en fara för landet eftersom de kräver tolkningsföreträde i frågor som rör Whitewaters unkna socialmoralism, i avsikt att påverka lagstiftarna att införa de gamla testamentliga lagarna, lagar som i princip är komna ur samma källa som de ökända Sharialagarna!

I sin nyanglikanska neokonservatism står Whitewater Jehovas vittnen och Sahra Palin så nära att man skulle kunna säga att Theparty-rörelsen är en frukt av överste Modigha Karlsson och kapten Christna Karlsson idoga ansträngningar att avveckla Hippokrates skolas landvinningar under de senaste 2000 åren.

Vid pennan och i samråd
Undertecknad och Sam Bellamy

Tommy sa...

Läkemedel, Farmaceutiska specialiteter, eller i dagligt tal "medicin", definieras av läkemedelslagen som varor med syfte "att förebygga, påvisa, lindra eller bota sjukdom eller symtom på sjukdom eller att användas i likartat syfte" efter vetenskap och beprövad erfarenhet

Rolf Pedersen sa...

Mitt namn är Rolf Pedersen och jag jobbar på KRIS Malmö och är stolt över att vara en krisare.
I går pratade jag med en ung man ca 25 år gammal om droger han hade testat det mesta så han allt från hasch Kokain Amfetamin Piller mm sa han. Då frågade jag honom heroin då har du testat det. Han skrattade åt mig och sa. Det är omodernt att ta heroin. va sa jag, är det? ja det är subbutex som gäller billigare och bättre och så finns det hur mycket som helst på svarta marknaden. Skrämmande tänkte jag men samtidigt en bekräftelse på hur samhället drogar ner människor som egentligen vill bli drogfria. Det kallas behandling. Jag anser att det är ett sätt att sopa problemet under mattan. De som vill bli drogfria måste få en ordentlig behandling och i det långa loppet är det billigast. Då missbrukaren kan komma tillbaks till ett drägligt liv. Jobba och betala skatt. med andra ord få sitt liv tillbaka.

Max Hobstig sa...

Svar till Rolf Pedersen: Vad som hänt med KRIS är både sorgligt och bedrövligt. Att KRIS mörkat om kriminalitet i de egna leden har sedan länge varit ett känt faktum bland både medlemmar och avhoppade medlemmar. De enda som haft kraft och möjlighet att kräva revision har varit landets maktelit.

Tyvärr har den gamla sanningen om att makt korrumperar sedan länge tystnat. Man har därför rätt att fråga sig varför våra svenska makthavare är så tysta och medgörliga mot KRIS? Att medge att det man trodde på eller lurades att tro på, kan vara svårt för de flesta människor.

En annan bakomliggande orsak kan vara de stora ekonomiska och känslomässiga investeringar man gjort för det man trodde på eller lurades att tro på. Det egna egot och rädslan att bli stämplad som en dåligt påläst makthavare är till sist de yttersta skälen för att upprätthålla denna skadliga tystnad; Omertan, Code of Silence!

Avsluta med att besöka den här länken.. Det gör ont när moral krackelerar eftersom den visar hur fel det kan gå i både Örebro, Jönköping och annorstädes!

Mikael sa...

Ja detta var lite intressant läsning.. I synnerhet då nämnda organisation inte intresserat mej ett dyft sen jag gick ur.. Dock hade jag inte väntat mej att det såg ut så här.. Hmm en god ide som tydligen blev något annat.. Tragiskt när man kan göra nåt gott i samhället men sen skor sej, vilseleder och utger sej för att vara nån med samhällslösningar.. Skönt att man inte längre är medlem..

Anonym sa...

Tack Max, för att du gör det som min kärlkramp förhindrar mig att göra; mejla journalisten & ifrågasätta KRIS ordförandes trovärdighet. Imorgon hoppas jag att jag också kan. Tänkte även kontakta den där Christer Karlsson. Vi med ADHD behöver ingen mytoman som för vår talan, såna finns redan i våra led.


Sommarens sista servitris
Om kyrkhundar