2011-01-30

Ett kungamord planeras inför öppen ridå ...Ett strafftänkande som förskräcker
"Idag präglas debatten av de som betonar straffens avskräckande effekt, och de som bara betonar vården. Ungdomsförbundet vill lyfta fram den kristdemokratiska synen, som ser SKIPANDET AV RÄTTVISA som ett rättspolitiskt självändamål. I det svenska rättssystemet är straffmätning en angelägenhet mellan samhälle och brottsling. För att straff ska vara i proportion till brottet tycker KDU att man måste lyfta in brottsoffrets perspektiv i straffmätningen." Själv anser jag att brottsoffrets åsikt måste vara helt underordnad, oavsett det lidande som brottsoffret drabbats av eftersom det redan nu finns möjligheter till ekonomisk kompensation från bland annat Brottsoffermyndigheten. Traumatiserade brottsoffer skall inte vara med och fastställa straff. En fullständigt horribel tanke! Vad är det för värld KDU vill skapa? Hur har dom tänkt?Den här filmen visar med glasklar tydlighet att Livets Ord har politiska ambitioner. Naturligtvis är det Kristdemokraterna som är Livets Ords politiska plattform. Ett ”kungamord” planeras inför öppen ridå.

Nu är det den Ekmanska Livets Ordretoriken som gäller
Partiledningen utmanas av dogmatiker som riksdagsledamoten Mikael Oscarsson, mest känd som grundare till abortmotståndarnas flaggskepp "Ja till livet" en abortkritisk förening som tillsammans med bland andra kommunalrådet och unga stjärnskottet från Uppsala, Ebba Busch, är de fröet till en ny slags kristdemokrati. Oscarsson och Busch står nära LIVETS ORD och dess ledare, den utomordentligt förträfflige herr Ulf Ekman, en pastor av Guds nåde! Om någon mot förmodan inte vet vem Ulf Ekman är, så finns det ingen som kan förklara den saken bättre än Per Kornhall. Han har till och med skrivit en bok om den talangfulle pastor Ekman och hans hird av solidariska tempelbetjänter som styr och ställer värre än Hin håle själv skulle förmå, om han ens tänkt tanken. Ett besök på Per Kornhalls hemsida är ett måste för den som vill försöka förstå den tvivelaktiga påverkan Livets Ord har på Kristdemokraterna. Läs och begrunda vad Per Kornhall skriver på sin hemsida; KLICKA HÄR

Läs även vad andra bloggares anser om Livets ord och Ulf Ekman:
, , , , , , , , ,
.

5 kommentarer:

Zeth sa...

Känns lite fel att koppla samman Ebba Busch och livets ord när hon lämnat församlingen. Det är inte hennes fel att hon gått i deras skola.

Annars så tycker jag att det är ganska mycket sunt förnuft att ett straff ska vara i samklang med den allmänna rättsuppfattningen och avskräcka brott, även för den dömdes skull.

Max Hobstig sa...

Zeth
Traumatiserade brottsoffer skall inte vara med och fastställa straff. En fullständigt horribel tanke! Vad är det för värld KDU vill skapa? Hur har dom tänkt?

Den allmänna rättsuppfattningen är bara ett tyckande. Ett exempel: Ungdomar är överlag mer positiva till dödsstraffet än vuxna. Kanske beror det på att ungdomar är unga och att vuxna bättre förstår konsekvenserna av ett sådant straff. Vissa vuxna vill till skillnad från de flesta andra vuxna att vissa brottslingar skall avrättas, nämligen vissa brottsoffer.

Jag skall ge dig ett exempel på ett brottsoffer som inte förespråkar något annat straff än det som gärningsmannens advokat, åklagare och domstolen gemensamt kommit fram till inom ramen för gällande lagstiftning … KLICKA HÄR

August sa...

Bättre att erbjuda en straff kombinerat med vård och inte blanda in allt för mycket av brottsoffrens känslor för då blir rättegångarna partiska istället för neutrala.

Max Hobstig sa...

Äntligen en vettig åsikt!
Enligt mitt förmenande har alla människor samma värde och skall dömas efter en lag som gäller alla. I USA får brottsoffer vara med och tycka.
Som det här med Annika Östberg, där anhöriga i princip ville att rättsapparaten skulle kasta bort nyckeln och låta henne ruttna i sin cell. Fullständigt barbariskt att låta brottsoffer vara med i straffbedömningen.

K. sa...

KDU har inte föreslagit att brottsoffer ska vara med och sätta straff, utan att domstolen (domare och nämndemän) ska ha med sig ett brottsofferperspektiv när de sätter ett straff.

Straffmätningen skulle då handla mer om vad som krävs för att återupprätta rättvisa mellan brottsling och brottsoffer.