2009-10-14

Vad i helvete vilja Kriminalvården med den nya bunkern

Vad i helvete vilja Kriminalvården med den nya bunkern? Vad i helvete vilja Kristdemokraterna med den nya bunkern? Vad i helvete menar Kristdemokraterna med fokus på brottsoffrets perspektiv? Vad menas?Hej Sebastian. Kommer du ihåg den där dagen då du sökte upp mig för att tala om en tjej som var danslärare. Jag tror att det var år 1999 (eller eventuellt år 2000). Du ville att jag skulle hjälpa henne att få stadsdelsnämndens stöd. Du berättade för mig att hon jobbade med unga ungdomar. Tjejen hade ett omsorgsfullt koncept där hon blandade skötsamma ungdomar med ungdomar i den sociala riskzonen. Du var rätt envis och övertygande. Jag var politiker, gruppledare och en av de tre i den politiska majoriteten. Jag vet att du vet att jag tog kontakt med tjejen och gav henne mitt stöd och att jag också såg till att hennes verksamhet kom i det mediala strålkastarljuset. Tjejen fick en tid senare också ett uppdrag i något kulturutskott underställt stadsdelsnämnden. Vad som hände sedan Sebastian, vet jag inte! Jag kan ju inte veta allt :-)Idag min käre Sebastian är du den som behöver mitt stöd. Jag fick ett telefonsamtal från en gemensam polare som berättade för mig var du befinner dig. Utan omsvep kan jag erkänna att jag blev alldeles bestört. Jag visste ju vad som hade hänt den där dagen för länge sedan i det där gathörnet vid Bergholmsskolan i Bagarmossen och att du av det skälet fick flytta från Bagis till ett värre ställe. Jag minns också varför det där hemska hände i det där gathörnet Men jag minns allra mest den där grabben som kom och frågade mig om jag kunde hjälpa den där tjejen.Idag är allt så annorlunda för dig. Men det är inget jag kan göra något åt. Jag har varken ork, kraft eller möjligheter. Men jag tänker på dig och på dina drömmar om ett bättre och friare liv där du kan krama och gosa med din dotter när du vill. Idag är du kanske drömlös, min vän, och ingen är fattigare och ynkligare än en människa som inte får drömma. Drömmarna, förstår du, är själva grogrunden för den tro som ger oss kraft och vilja till ett bättre liv. Utan drömmar vissnar människorna och förlorar all sin värdighet och allt blir till tomhet och förljugenhet utan hopp om ett bättre liv. Den enda tröst jag kan ge dig är att det finns människor som minns den riktiga Sebastian, sådan han var för si så där åtta tio år sedan och kanske, om Gud vill dig väl, en Sebastian del Gaiso som kan göra en tidsresa tillbaka till dået, den dagen då förlåten rämnar.Mina sista slutord: De mest kända fängelser Johnny Cash besökte är Folsom State Prison, San Quentin Prison och Riksanstalten Österåker (den 3 oktober år 1972). Johnny dog den 12 september 2003 och kan med andra ord inte besöka Kumla. Sebastian och hans olyckskamrater kommer alltså inte att få möjligheten att se honom uppträda i bunkern!

Läs även andra bloggares åsikter om Kumlas nya superbunker:
, , , , ,
.

4 kommentarer:

netscape sa...

"Idag är du kanske drömlös, min vän, och ingen är fattigare och ynkligare än en människa som inte får drömma. Drömmarna, förstår du, är själva grogrunden för den tro som ger oss kraft och vilja till ett bättre liv. Utan drömmar vissnar människorna och förlorar all sin värdighet och allt blir till tomhet och förljugenhet utan hopp om ett bättre liv."

Så målande sant!
Ser att du har drivor med intressant läsning ( om dig själv) som jag skallgå igenom.=) Du har hunnit med en hel del.

Inkommet mejl från Dywik sa...

Om Herrn önskar seriösa svar så får jag uppmana honom att ställa seriösa frågor samt i övrigt att vårda sitt språk. Bara för att internet tillåter en viss anonymitet och att debatter på internet därför generellt inte håller så hög nivå, så bör inte det innebära att man bör ta efter detta.

Med vänliga hälsningar
Christopher Dywik

Vice ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar kommun

Yeshu Ben Pantera sa...

Kristdemokraterna är ett kräftgående parti! Saliga äro de bedövade och sjuka, ty de skolen döma sina politikern på uppståndelsens dag inför Guds härlighet!!!

Max Hobstig sa...

Precis!
Fast tvärtom!
Kristdemokraterna kommer till himmelen!
De sjuka och lemmalytta kommer till Arbetsförmedlingen!