2009-10-05

Jag tror inte på det mångkulturella samhället!

Såg du på TeVe igår. Såg du Dokument Inifrån?
Programmet handlade om så kallad hederskultur!
Samtliga sju riksdagspartier manifesterade år 1998 en gemensam front för det mångkulturella samhället. Att ifrågasätta mångkulturen på den tiden ansågs inte politiskt korrekt. Olof Palmes polare Harry Schein (författaren och debattören) vågade ifrågasätta det mångkulturella i en artikel i Moderna Tider. Naturligtvis tog det fullständigt hus i helvete.

Inte ens jag tror på det mångkulturella samhället. Att det inte fungerar finns bra exempel på. Programmet i går visar att det är åt helvete med den ursvenska toleransen i Sverige. Man kan för fan inte sitta still när bögar och flator skall mördas för att pappans heder inte tillåter sina barn att bli som de blir. Bögar och flator har förbanne mig samma rätt att leva som småbarnsföräldrar och pingstvänner har, oavsett om de härstammar från en hederskultur har de samma värde som alla andra!

Klicka på bilden för att förstora affischen

Att ett land som Sverige som, in absurdum, är så godtroget och tolerant som Sverige är, förr eller senare hamnar i ett prekärt läge på grund av sin godtrogenhet och tolerans är inget att förvåna sig över. I ett land som Sverige, där alla samtal om invandrarpolitik, vid vite, är förbjudet kan det bara bli fullständigt kaotiskt när andra kulturer visar sitt fula tryne. För fult är det att mörda sina barn för att skydda pappans heder eftersom det i den svenska kulturen är föga hedervärt att mörda sina barn, oavsett om de är bögar eller flator. I Sverige ät sånt till och med straffbart enligt flera olika lagar, Brottsbalken och Diskrimineringslagen.Alla de som känner mig vet att det här inlägget inte är något rasistiskt eller främlingsfientligt påhopp på våra bröder och systrar som har en annan kulör än oss etniska svenskar. Alla som känner mig vet var jag står i de flesta frågor. Om nu någon vill ta kredit för min uppriktighet så är denne helt ute i ogjort väder. Vad jag velat säga är att alla i Sverige har samma värde som oss alla och har rätt till beskydd oavsett varifrån man härstammar från. Att vilja döda sitt barn är ingen skitsak utan en allvarlig brist på mänsklighet! Pappor från hederskulturer bör utvisas och förklaras persona non grata för tid och evighet. Inte tu tal om den saken! Och skulle de drunkna på vägen … inte mig emot! Inte ett dugg!

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , ,
.

6 kommentarer:

Johan sa...

Nej, jag har inte sett på TV på flera år, faktiskt.
Men jag tror på ett multikulturellt samhälle, fast inte enligt dagens modell. Idag vill vi att alla ska passa in i samma mall, men det fungerar inte särskilt bra. Spontan segregation är enligt min mening det enda sättet att faktiskt upprätthålla skillnader i kulturer.

Sen är det väl bra att ha en övergripande lagstiftning och opinionsbildning som motverkar de värsta kulturella stolpskotten, som t.ex. den hederskultur du skriver om.

Max Hobstig sa...

Menar du som Chinatown … eller som ”Dubai som trots sin västerländska image ett muslimskt emirat där rättsreglerna följer den islamska Sharialagen för både turister och boende. Det kan därför vara bra att känna till lite punkter och grundregler för Islam och även fastemånaden Ramadan, som påverkar turister och besökare i staden. Besökare bör anpassa sig efter den lokala kulturen och religionen och inte gå med för utmanande kläder, vara berusade ute på gatorna eller utföra alltför kärvänliga gester offentligt, vilket är olagligt.
KURSIVERAT ÄR CITAT

zainab Hussaini sa...

Rädda Barnens Göteborgkontor kommer med anledning av visningen av dokumentären ”Sämre än djur” bjuda intresserade till en diskussionskväll i våra lokaler. Vad tycker Du om filmen? Vad har Du för tankar kring hbt-personer som lever i hedersstrukturer?

Kom till oss onsdag den 7 oktober kl 18.00 och diskutera filmen. Då Vi bjuder på fika och ser gärna att Du anmäler men det är inget krav:

zainab.hussaini@rb.se
Adress: Thorildsgatan 7, 411 25 Göteborg

Anonym sa...

Våga visa civilkurage! Samhället måste på ett tydligt sätt visa att det inte godtar likgiltighet eller passivitet för en medmänniska som är i nöd. KD föreslår därför en Civilkuragelag. Det behövs en sådan lag som gör var och en skyldig att hjälpa en medmänniska i nöd, utifrån situationen och sina egna förutsättningar. Det skulle vara en tydlig signal från samhällets sida att vi inte godtar brottslighet eller kränkningar och att vi ställer upp för varandra. Vi vill se ett samhälle där fler vågar ta ansvar och där vi bryr oss om varandra.

Max Hobstig sa...

Kan vi hålla oss till ämnet.

Som jag ser det innebär ett mångkulturellt samhälle uppenbara konflikter. Sharialagar och Sharianormer frontalkrockar med svenska normer och lagar. Vill man bo i Sverige kan man inte utöva sitt hemlands hederskulturella aktioner för att bevara sin heder. Upplever man sig kränkt över att en son eller dotter (som exempel) lever öppet som homosexuella så får man gå till domstol och hänvisa till lagen om Ärekränkning!

Ärekränkning är ett samlingsnamn för Förtal, Grovt förtal och Förolämpning enligt 5 kapitlet i brottsbalken. Punkt Slut!

Anonym sa...

Det handlar bara om hedern.
Att flickorna ska vara oskulder när de gifter sig!
Varje år upptäcker skånska skolor minst 25 fall av barn och ungdomar som gifts bort mot sin vilja. Mörkertalet är stort. Kuratorn på Rosengårdsskolan har genom åren sett fler än hundra barn giftas bort. Den yngsta gick i årskurs fem.