2009-09-13

Nu är det snart kyrkoval i Ebbemåla pastorat i JönköpingI det lilla Ebbemåla i Växjö stift skall det snart bli ett kyrkoval. Nu skall man gå och rösta på de personer som skall sköta om den rika änkan och hennes välbestånd. I Ebbemåla pastorat är änkan en väl sedd gäst i olika sammanhang. Till vardags kallas den rika änkan för Svenska Kyrkan och har sedan länge betraktas som ofattbart rik, vilket har inneburit att det är många som velat vara med för att få ta del av hennes rikedom och givmildhet. Trots att Svenska Kyrkan är den skönaste av alla änkor och ljuv som en sagas älva, är hennes förstånd inte som det borde. I vart fall inte när det gäller sin egen ekonomi. Om mynts värde är hon helt novis!


Klicka på bilden om du vill förstora den

Nu är det snart kyrkoval i lilla Ebbemåla pastorat i Jönköping. Nu är det många som vill vara med att få sköta om den rika änkans tillgångar. För att vara alldeles säkra på att vinna har de giriga bildat gäng som kallas nomineringsgrupper. Gängen som vill åt den rika änkans tillgångar är Kristdemokraterna, Moderaterna, POSK (Politiskt obundna i Svenska kyrkan), Socialdemokraterna och Samling för kyrkan. KD har väl redan diskvalificerat sig själva eftersom de i åratal har sagt att den rika änkan skall skötas av hennes närmaste släktingar. Av de kvarvarande gängen är det bara POSK och Moderaterna som uppfyller kraven på redbarhet.

Läs även andra bloggares åsikter om den rika änkan:
, , , , , , , , ,
.

3 kommentarer:

Lenny Bruce sa...

Kyrkovalet i Jönköping är som en komedi av Peter Sellers. Allt är hur kul som helst. Som den här grejen: Det är slut med bilen den dagen då det kostar mer att parkera den än att köra med den. Rena parodin med andra ord!

Församlingsskattebetalaren sa...

Kolla gubben i mitten!
Han som är men inte tror att han syns!

Gubben är den mest kända av alla kyrkopolitiker i Ebbemåla pastorat i Jönköping. Är mest känd som Skandalen. Fick sparken som verksamhetschef för Vuxenskolan sedan han dribblat bort en jävla massa pengar.

Tillhör Samling för Kyrkan trots att han borde tillhöra Mc-Svedens supportgrupp Kyrkans fiender!

Max Hobstig - Kristdemokraten sa...

Nu skall jag gå och rösta på de nomineringsgrupper JAG har förtroende för!

”I kyrkorådet vill Samling för kyrkan arbeta med utveckling av församlingslivet på olika områden och i fullmäktige ställa medel till förfogande för bland annat” … bla bla bla

Naturligtvis skall varken Gustaf Raskenstam eller Hans Mannefred i Samling för kyrkan ha en enda röst, i vart fall inte MIN! Dessa herrar har redan ställt allt för mycket medel till förfogande av Svenska Kyrkans medel!