2007-11-13

The Jonkoping First Church of Elvis Presley


"Klicka på bilden så kan du läsa om vad Hans Mannefred menar om Gud"

Den här soppan om Elvis Presley i Jönköping är en grannlaga middag att diska efter. Jag minns när jag bodde i Stockholm, där kallade man Jönköping för Smålands Jerusalem. Idag när jag bor i kommunen skulle jag nog hellre kalla Jönköping för Smålands Grönköping. Det som den senaste tiden mest uppmärksammats om otroliga händelser Jönköping är att Elvis inte längre är en rocklegend som dog av överdos hemma i sin villa på Graceland den 16 augusti 1977 i Memphis i Tennessee. Nu har man i flera dagar kunnat följa med i både tidningar, radio och tv att tunga aktörer med hemvist i olika trossamfund i Jönköping försökt övertyga befolkningen om att Elvis Presley varit den inkarnerade Jesus.


"Klicka på bilden så kan du läsa om Ulf Sanned och Per-Arne Waldenvik"

Det mest intressanta är inte att kampanjen kostat skjortan. Priset spelar ingen roll eftersom kalaset till stor del varit finansierat med skattemedel och kyrkornas kristna kreditvärdighet. Det mest intressanta är att den nya religionens profeter sett på sig själva som Folkbildare med en egen trosbekännelse som går att hitta om man googlar på: elvis jönköping"Klicka på bilden så kan du läsa om vad Hans Mannefred menar om Gud"

Studieförbundet Vuxenskolan finansierar sin verksamhet först och främst med skattepengar. Jönköpingsavdelningen får i år över 650 000 kronor från Jönköpings kommun. Landstinget ger fyra miljoner i bidrag till regionkontoret och dessutom får Vuxenskolan pengar från staten, som är den största bidragsgivaren. Vuxenskolan är i en ekonomisk kris efter höstens Elviskonserter. Totalt fattas 2,3 miljoner kronor. Nu rasar Vuxenskolans sponsorer, uppger SR Jönköping. Enligt SR Jönköping är det Studieförbundet Vuxenskolans egen revisor som slagit larm. Vid en genomgång av ekonomin kunde hon konstatera att totalt 2,3 miljoner saknas och att stora delar av redovisningen är i kaotisk oordning.
Hårda bud för verksamhetschefen Hans Mannefred!

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , ,
.

18 kommentarer:

Markus sa...

Hej vännen Max
Vad kan jag säga mer än att "falska frälsare och falska profeter kommer att uppträda med tecken och under för att försöka vilseföra de utvalda"

Elisabeth sa...

Elvis blev aldrig korsfäst. Han dog fet & "överdoserad" hemma i sitt badrum. Han har ej heller återuppstått.Inte vad jag vet iallafall. Jo, möjligtvis som i form av en ny "frälsare" genom en viss Herr Mannefred i Jönköping. Enligt Expressen ska Mannefred den 27 November redovisa det ekonomiska läget för Vuxenskolans styrelse. Han lär väl få "kasta in handduken" efter detta. Eller sin skinn-paj.

Viktväktarna sa...

Elvis matvanor är inget som Viktväktarna rekommenderar. Enligt rön som presenterades för några år sedan så var det Elvis matvanor som blev hans död. En stadig diet av hamburgare och Elvis-mackor gjorde att hans tarminnehåll blev en hård, cementliknande massa, och han krystade ihjäl sig på den Gracelandska vattenklosetten.

Max Hobstig sa...

Alla förtroendevalda som deltar i beslut som ger stöd till olika organisationer måste ta ansvar för att pengarna används till det allmännas bästa.
Lika naturligtvis är ett Elvisjippo inte något, som hör till den folkbildande domänen. Elvis var ju inte ens närvarande, vilket egentligen inte spelar någon roll.
Som jag ser det skulle inte ens ett dyrbart rekviem över Elvis uppgång, nedgång och fall vara folkbildande.

Daniella Lang sa...

Vad har hänt med Mannefred?

Max Hobstig sa...

Med tanke på vad både lokal- och riksmedia informerar om vad gäller herr Mannefred och hans vidlyftiga affärer, så finns det ett svulstigt uttryck som används i huvudstadskommunen.

Som kristdemokrat bör man inte använda den typen av uttryck. Men eftersom jag tillhör Svenska kyrkans fria synod och således vill befria Svenska kyrkan från politikerna skall jag göra ett undantag i mitt vardagliga språkbruk.

I Stockholm skulle man besvara din korta fråga med orden: Herr Mannefred verkar ha skitit i det blå skåpet. Hur det nu blir, om så bara hälften av vad som skrivs och sagts i media vore sant, så har han nog skitit i det blå skåpet!

Anonym sa...

Jag håller med dig fullständigt om din uppfattning. Ibland har jag oxå lust att skrika och ryta högt bland alla dessa syntetiska varelser som kallar sig för folkbildare men i verkligheten är bara stormunnade skrävlade,, likt marulkar som väntar bara att bytet ska komma tillräckligt nära för att sen slukas helt med hull och hår i behåll!!

Gårdagens nyheter sa...

I går kunde nyheterna berätta att studieförbundets jönköpingsavdelning under flera år haft en vidlyftig representation med alkohol, men det är inget som Hans Mannefred ångrar.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Max Hobstig sa...

Kära Anonym
Du skall inte dra större växlar än nödvändigt på det pompösa uttrycket skitit i det blå skåpet. Om du är osäker på vad uttrycket står för får du googla på skitit i det blå skåpet.
Det betyder alltså inte att någon gjort något olagligt. Enklaste förklaringen är att någon gjort bort sig ordentligt.

Man får, inom rimliga gränser, vara elak mot människor som Mannefred eftersom han egentligen är rätt elak och inte alls den jovialiska person man i förstone kan tro. Han sätter sig gärna på de små och svaga.
Att han även sysslar med utsvävande representation för att få kröka gratis på skattebetalarnas bekostnad, gör inte saken bättre.

Dagens nya nyheter sa...

Nu ska kommun och landsting granska Elviskonserterna

Kommunen ska granska Vuxenskolan. De vill kontrollera om skattekronor gått till vidlyftig spritrepresentation och ekonomiska oegentligheter. Det är vi skyldiga, säger kommunrevisionens ordförande Sven Ebbesson.

Landstinget planerar också att granska Vuxenskolan. De ger årligen miljonbidrag till verksamheten.
"Jag ska ta initiativ till detta på vårt nästa möte i början av december. Det verkar som att det brister någonstans" säger Arnold Carlzon, KDs ordförande i landstingsrevisionen.

Elvira sa...

Enligt lokalnyheterna på radion har Mannefred, i fyllan och villan (?), uttalat sig rasistiskt på nån krog här i stan….

Max Hobstig sa...

Tack Elvira för tipset!

Som jag tidigare skrivit så får man, inom rimliga gränser, vara elak mot människor som Hans Mannefred, eftersom han egentligen är rätt elak och inte alls den jovialiska person man i förstone kan tro. Han sätter sig gärna på de små och svaga.

Vill man läsa och lyssna på vad lokalnyheterna har att säga om de senaste avslöjandena så går det bra att KLICKA HÄR

Som läget är nu behöver man inte längre vara elak mot herr Mannefred eftersom han, så att säga, tycks ha en förmåga att göra jobbet själv.

Nu kanske blåslampan skall vändas mot Vuxenskolan och dess styrelse och tidigare revisorer som inte haft något att erinra om herr Mannefreds vidlyftiga konsumtion av skattebetalarnas pengar.

Min erfarenhet är att aktörer i den här typen av affärer har en förmåga att hålla varandra bakom ryggen. Det brukar vara så att ju mer man gräver i en dynghög, ju mer skit hittar man.

Kanske bör man också rikta blåslampan mot de politiker som under åren beviljat Vuxenskolan bidrag utan att ens tänka tanken på en kontroll (revision).

Dagens nyheter sa...

Elviskonserterna fall för polisen

Efter Nyheternas avslöjande om miljonunderskott blir Elviskonserterna i Jönköping, som Studieförbundet Vuxenskolan ordnade tidigare i höstas, ett fall för polisen.

Fortfarande saknas 1,7 miljoner kronor och styrelsen har nu beslutat anmäla hanteringen av konserterna till polisen.

Max Hobstig sa...

I det här läget borde jag skriva att jag tycker synd om Hans Mannefred. Det gör jag inte eftersom han är en fähund.

Lika mycket fähundar är Vuxenskolans ordförande Roger Sandström och hela hans styrelse som MÅSTE ha känt till vad hela bygden vetat, nämligen att Mannefred haft problem med spriiten. Trots detta har Mannefred har haft carte blanche

Källhänvisning sa...

Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetschef Hans Mannefred har fått sparken. Styrelsen har beslutat säga upp honom efter alla turer med Elviskonserter som gått med brakförlust, tveksamma fakturor och polisutredning. Samtidigt tycks nu också hela styrelsen tvingas avgå eftersom revisorn inte vill ge dom nytt förtroende.

Styrelsen säger officiellt att de inte visste något och litade på sin verksamhetschef, men samtidigt har Nyheterna fått uppgifter från flera oberoende källor att enskilda styrelsemedlemmar visst vetat om, ja till och med att enskilda styrelsemedlemmar protesterat utan att få gehör från ordförande Roger Sandström och en majoritet i styrelsen.

För mer info, klicka på Källhänvisning

Lisabettan sa...

Så finns det då en rättvisa i det politiska samhället trots allt.
Det är bara synd att sanningen om Mannefreds synnerligen tvivelaktiga eskapader & hans utnyttjande av "systemet", kom upp i ljuset när skadan redan var skedd.

Dagens Nyheter sa...

Vuxenskolans styrelse avgår

På onsdagskvällen hade Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköping sitt årsmöte. Styrelsen fick inte förnyat förtroende och avgår nu. Detta beror på den hårda kritik från revisorerna för att styrelsen inte haft kontroll över förra årets Elviskonserter, som slutade med ett underskott på 1,7 miljoner kronor.

Styrelsen ska inte heller ha haft tillräcklig koll på den förre verksamhetsledaren Hans Mannefreds vidlyftiga representation. Det är med blandade känslor som styrelseledamöterna nu lämnar sina uppdrag. Flera ledamöter säger till Smålandsnytt att de förstår att de inte får förnyat förtroende.

"Styrelsen har ju det yttersta ansvaret. Det är klart att vi kunde ha agerat kraftigare mot de beslut som togs, men vi trodde ju inte att det skulle gå så här fruktansvärt illa" säger den avgående ordförande Roger Sandström.