2009-06-12

Poker och den allmänna rösträtten de facto eller onlinePOKER är en kombination av kortspel och vadslagningsspel som spelas mellan två eller flera deltagare. Man spelar med en vanlig kortlek med 52 kort. Valörernas rangordning är den vanliga och Ess kan räknas både högt och lågt. Varje deltagare spelar för sig själv, lagspel är inte tillåtet. Under pågående giv får de kvarvarande deltagarna inte utbyta information om vilka kort de sitter med. Varje deltagare har från början en uppsättning marker och det går ut på att vinna så mycket marker som möjligt. Markerna kan ha olika valörer och normalt motsvarar de vissa belopp i riktiga pengar. Privat spelar man ofta med pengar direkt.

En betydligt vanskligare form av poker är den allmänna rösträtten som spelas mellan olika lag som kallas partier. Man spelar då med så kallade valaffischer, valsedlar och olika typer av slogans. Under pågående spel får lagen utbyta osanna påstående om varandra. Varje lag har av staten fått olika många kronor att spela med efter principen att största laget får mest. Om helt nya lag vill delta i spelet får de ordna kronor på annat sätt.

Läs även andra bloggares åsikter om poker och rösträtten:
, , , , , , , , , , , , , , ,
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

BILDEN AV KD HAR REVIDERATS
Det blir allt mer uppenbart att kd tagit lärdom av Marita Ulvskogs retorik. För att vinna poäng drar kd sig inte längre för metoder som får mig att bli spyfärdig.

Vem minns inte Göran Hägglunds metoder när han sparkade den gamla partikämpen Lennart på ett sätt som påminner om de ryska kommissarierättegångarna på 30-talet.

Vem kommer någonsin att glömma Ella Bohlins påstående om att hon blir beklämd över att Piratpartiet ställer sig positivt till ökad prostitution. ALDRIG MER KRISTDEMOKRATERNA

Max Hobstig sa...

Lite smolk i glädjebägaren får man leva med. Betänk ändå att Alf Svensson vann valet och hela kungariket :-)

Koenigsegg sa...

Mästertrixaren och före detta partiledaren Svensson deltog i ett välorganiserat mygel som gick ut på att röstmaximera till varje pris. Sådant sker i viss mån i alla partier, men här utnyttjades en ung kvinnas godtrogenhet å det grövsta.

Svenssons agerande har skadat förtroendet för politik, inte minst bland de många ungdomar som redan tidigare var desillusionerade. Det enda hoppfulla är att gubbkuppen förmodligen är en Pyrrhusseger som kommer att förpassa KD till historiens soptunna om partiet inte lyckas ta Ella Bohlins generation på allvar.

De senaste dagarna har varit tunga för Ella Bohlin. Även om hon dementerar ryktet att hon ska ta time out medger hon att besvikelsen varit stor. Ella Bohlin var KDs toppnamn. Trots att hon hade partiledningen bakom sig och vägen till EU troddes vara spikrak så föll hon långt innan målgång.

Det är klart att Ella Bohlin de senaste dagarna har gråtit och varit frustrerad. Men hon tar sig igenom det här också. "Man kan leva utan en svart Koenigsegg, även om det svider"

Max Hobstig sa...

Dumheter!
Alf Svensson har inte trixat och inte heller utnyttjat en ung kvinnas godtrogenhet. Skall någon anklagas är det Göran Hägglund! Alf Svensson har fört en personvalskampanj med stöd från en majoritet av kristdemokrater och andra.

Josef Boberg sa...

Vanlig poker är helt OK - som jag ser det - men poker med nationers väl och ve - Nja...