2008-06-28

Kristdemokraternas riksting året 2008

Till Kristdemokraternas riksting

Under fredagen kom statsminister Fredrik Reinfeldt, näringsminister Maud Olofsson och utbildningsminister Jan Björklund på tillfälligt besök till Svea Rikes socialminister Göran Hägglund och Kristdemokraternas riksting i Norrköping. De välkomnades med stående ovationer av den entusiastiska publiken. På Kristdemokraternas rikstingsblogg finns en kort sammanfattning av det gemensamma scenframträdandet.

Göran Hägglund vädjade efteråt i en Tv-intervju om alla medborgares förståelse för att partiet gör en helomvändning från vallöftet, att arbeta för sänkt bensinskatt. Beslutet om löftesbrottet föregicks av en intensiv debatt under partiets riksting i Norrköping i dag. Det enda jag kan råda Göran Hägglund och Kristdemokraterna är att bestämma er för vart ni är på väg, för annars är det lätt att hamna någon annan stans på kartan!Den som inte svär vid alla gudar och gudinnor att han så långt hans krafter och hans omdöme det tillåter, kommer att hålla utfäst löfte och de bestämmelser som där ingår, skall ses som en ringare man än sönderkastaren, den schackrande filuren.

Läs även andra bloggares åsikter om ministrarna:
, , ,
.

1 kommentar:

Max T Hobstig sa...

När Kristdemokraterna bryter ett löfte är det allvarligare än om ett annat parti bryter ett löfte. Kristdemokratin är byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen.

Kristdemokraterna skall inte ge utfästelser som de inte kan hålla. Det är alltså inte de höjda bensinkostnaderna jag reagerar mot, utan att de bryter givna löften!