2007-03-16

Alla älskar vi psykopater på hal isMitt i idyllen av att vara ett land som spelar Bingolotto landar nu äkta gladiatorer i vår ursvenska trygghet. Detta sker i form av så kallade ishockeygalor med namn som AIK, Djurgården, Brynäs och HV71. Två olika lag tävlar utan pardon i en kamp där ingen skriker Bingo. Vi ser dessa fighter live eller konsumerar dem glatt på SVT, TV4 och Eurosport. Det som gäller är: Vinna eller försvinna! Priset för publiken betalas i förskott vid kassan samtidigt som deltagarna betalar sitt pris i efterskott med spräckta skallar, tappade tänder och ibland bruten nacke. Det står med andra ord härliga till bland alla psykopaterna på hal is samtidigt som den personlighetsstörda publiken jublar vid varje benbrott, bruten hand eller spräckt mjälte. Ett sant föredöme för alla våra barn och ungdomar att se upp till!Svenska Ishockeyförbundet har nyligen sökt samarbete, utan framgång, med det Svenska Budo & Kampsportsförbundet med motiveringen att hockey är en kampsport som kan ses som en hybrid mellan boxning och kendo fast på is. Svenska Budo har avslagit ansökan med följande motivering:

1) Kendo är en kampsport med mycket gamla anor. Ursprunget är samurajens stridskonst med det japanska svärdet. Boxning, The nobel art of selfdefenses, är en sport där två tävlande försöker träffa varandra med händerna. Ishockey är en relativt ny sport där två lag försöker träffa varandras spelare med slagträ som kallas klubba.

2) Hockey är en omanlig och brutal gruppboxning som saknar det ädelmod som är helt vägledande inom alla budosporter. Svenska Budo & Kampsportsförbundet kan inte tillåta avklädning av skyddsutrustning under pågående tävling för att nå en högre grad av skadeverkan visav motståndarna som tillåts i hockeyboxning!

Läs vad andra bloggare skriver om:
, , , ,
.

2 kommentarer:

Ann-charlott sa...

Hejsan Max..
Är lite roligt att du tar upp detta som händer på våra isar runt om i landet. Tycker att det inte hör till att dunka så hårt på någon annan person. Det är inte klokt vad dom får göra med varandra på isen, finns det inget stopp, tycker dom skall bli hårda med detta att sådan inte skall förekomma på våra isar. Det är ju ingen bra förebild till ungdomar som håller på att träna och spela matcher och ser hur deras förebilder gör på isen. Har själv en grabb som håller på med hockey och har gjort det sedan han var 5 år gammal, i dag går han i j.18 och där pratas det mycket om hur deras förebilder gör på isen, tycker att det är gör kul att dom gör som dom gör, gud såg du den i går, gud vad gött att han fik smörj. Jag själv blir så arg när vi ser eller hör hur dom pratar om sina förebilder. När vi ser på hockey här hemma och jag säger en kommentar, om hur i all fridens kan dom får hålla på!!! Det blir ju bara värre och värre tycker jag. Men då får jag många kommentarer av sonen,** att du fattar ju inget ting, det här hör till** Vad hör till, vem har sagt att det skall vara så på isen… Allstå jag kan gå upp i atomer när han säger så. Nä dem skall förbjuda bråk stakar på isen, schysst spel är något som är mycket roligare att se på. Men visst finns det dom som går ut på isen och vill bråka bara, har en kille i sonens lag som sitter nästan halva tiden av matchen i båset, vad kul säger jag bara för han.... Detta tillåter vår tränare också!! Fattar inte vad han har i sina huvuden.. Nu är jag ju lyckligt lottad som har en son som går ifrån om det är någon som bråkar. Så han har gjort att dom flesta får sitta i båset i stället, men det är inget som tränaren ser upp till, han vill ju heller se att sonen bråkar.. För när han kommer ut i båset så får han sina gliringar av tränaren, men det är ju något som sonen icke bryr sig om.. Gott det tycker jag!! Men den som kommer från båset som har varit buse, den klappar han om och säger gott grabben.. Så det är allt upp till tränaren också att se till att det inte berömmer dom som är busar, utan bänkar dom!! Men jag förstår att det är inte många som delar min åsikt om vad som skall tillhöra ishockey. Ha en fin dag och en skön helg.. Kramizar till dig och frun och vovven..

kontakt sa...

Bröd och skådespel, visste redan de gamla romarna.