2006-12-10

A Space OdysseyNu har det varit dystert ett tag. Men var sak under solen har sin tid. Så är det med det. Men nu har tiden kommit för stora ting i och med att Gud skapade oss alla till sin avbild. Eller som det står i King James bibel (1 Mos 1:27) ”So God created man in his own image, in the image of God created he him; male and female created he them”.

Klockan 02.47 svensk tid sköts rymdfärjan Discovery upp från Cape Canaveral i Florida och nådde strax efter klockan 3 nu på morgonen sin omloppsbanan. Astronauten Christer Fuglesang är därmed förste svensk i rymden. Som gammal naturvetare ryser jag av stolthet över att vara svensk! Det enda som grämer mig en smula är att den riktiga resan som ännu bara är en skriv- och ritbordsprodukt är vikt för en viss doktor Dave Bowman. Men strunt samma, för idag är det doktor Christer Fuglesang som gäller! Var händelse under solen har ju sin tid.

För det fåtal svenskar som mot alla fantasis förmodan missat allt från Förberedelserna till Uppskjutningen av rymdfärjan Discovery med Christer Fuglesang och hans kamrater till Guds närhet har jag glädjen att informera er om att ni kan se några korta filmsnuttar. Det är bara att klicka på länken nedan! Klicka och njut över att vara svensk!

Om uppskjutningen

Bloggar: , , ,
.

4 kommentarer:

Blackout sa...

Dt är så jävla häftigt alltihop. Vi satte klockan i natt, kunde absolut inte missa uppskjutningen.

Dixie sa...

Vi satt uppe halva natten.
Det var en riktig rysare.

Piraten sa...

Dave Bowman från 2001?

Anonym sa...

Häftigt i och för sig men jag tror det finns bättre sätt att slösa pengar på....

Lasse Tjuvgods

www.tjuvgods.se/blogg/