2006-09-07

Att värna de svagaJag har en vision om det goda samhället. En gemenskap där alla tar ansvar för varandra, ett samfund där rätt är rätt och fel är fel. Kd vill forma en politik som solidariserar sig med de svaga och förtryckta.

Aldrig tidigare har vi känt av samhällets alla brister så hårdhänt som nu och aldrig tidigare har så många ungdomar farit så vilse som nu. Aldrig tidigare har gamla behövt bli så gamla som nu för att få hjälp och stöd och aldrig tidigare har så många missbrukare vägrats hjälp ur sitt beroende som nu.

För mig personligen är 4 politiska frågor mer viktiga än alla de andra; nämligen den om hur ungdomar skall få möjlighet till gott liv och hur alla våra missbrukare och de psykiskt funktionshindrades misserabla situation skall kunna förbättras samt de gamla gamlas rätt till vård och omsorg. Det får aldrig bli godtagbart att svaga grupper som inte själva kan föra sin talan eller som inte har någon förespråkare skall hamna utanför den rättsordning vi alla har rätt att kräva.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Mia sa...

Får man fråga hur det kom sig att ni valde just denna affisch när ni skulle fotas? Känner du att ålderdomen närmar sig? :-)

Max Hobstig sa...

*skrattar*
Vi använde affischen eftersom Maria Larsson är så himla snygg :-)
Skickar en ny bild från en annan valrörelse. Så gammal är jag :-)
I min värld återvänder man sånt som går att återanvända :-)
Se länken hur Skarpnäcks fd gruppledare presenterades :-)