2009-04-25

Kristdemokraternas nya logga - varför inte en foxterrier



Under modern tid har den röda nejlikan använts som symbol av den ursprungliga tyska socialdemokratin samtidigt som kristdemokraterna använde den vita nejlikan. Nu för tiden är det vitsippan som är symbol för kristdemokraterna. Vissa menar att den lilla sippan står för politisk enkelhet, äkthet och mänsklig ofullkomlighet.
Naturligtvis är det bara politiskt trams eftersom kristdemokraterna har sina rötter i liberalismen och konservatismen och sina stjälkar i den moderna konservatismen och socialliberalismen.



Personligen anser jag att kd borde byta symbol eftersom de flesta kristdemokrater aldrig förstått vitsippans inneboende kraft. Vitsippan är som en vacker brud om våren, men som till hösten är glömd av alla och envar. Kristdemokraterna behöver därför en ny symbol som står sig över tid och som alla förknippar med envishet, dådkraft och styrka. Mitt förslag är därför (se det här som en motion till nästa Riksting) att kristdemokraterna väljer en foxterrier som sin partilogga. Det finns ingenting som hindrar att ett parti har en foxterrier som logga eftersom ett partis logotyp ofta består av något från växt- eller djurriket.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , , , , , , ,
.

Inga kommentarer:


Sommarens sista servitris
Om kyrkhundar